Eskişehir'de 60 milyon liralık yolsuzluk

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk skandalları bitmek bilmiyor... Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in devleti 60 milyon TL zarara uğrattığı raporlarla tescillendi...

Eskişehir'de 60 milyon liralık yolsuzluk
Eskişehir'de 60 milyon liralık yolsuzluk
CHP belediyesinde büyük yolsuzluk... DSP'den CHP'ye geçen Yılmaz Büyükerşen'in inşaatlar için alınan hazır betona piyasanın üç katı fiyat verdiği ve bu şekilde devleti 60 milyon lira zarara uğrattığı raporlarla tescillendi. Bakanlık müfettişlerinin söz konusu ihaleyle ilgili hazırladığı raporda belediyenin bakanlığın belirlediği hazır beton birim fiyatının çok üstünde fiyat verdiği ortaya çıktı.

İHALEYİ BELEDİYE FİRMASINA VERDİ

Porsuk çayı ve kanallarında çevre düzenlemesi için ihale açan Büyükerşen, listeye eklediği iki köprü ve iki su seviye kontrol yapısıyla birlikte ihaleyi büyükşehir belediyesi firması olan Eskişehir İmar İnşaat A.Ş.'ye verdi. Yolsuzlık iddiaları üzerine harekete geçen savcılık şirket hakkında soruşturma başlattı.

PROJE HAZIRLANMADAN İHALEYE ÇIKILDI

Bakanlığın görevlendirdiği iki müfettiş ihaledeki beton fiyatlarının bakanlığın gösterdiği beton fiyatlarından çok yüksek olduğunu tespit etti. Yolsuzluk bununla da sınırlı kalmamış ve ihale öncesi proje hazırlanmayarak ölçüm, çizim, araştırma yapılmadan ihaleye çıkılmış. Raporda inşaat tamamlanmadan şirkete ödeme yapıldığı da belirtiliyor.

8 İHALE İÇİN 11 DAVA

CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı ve yetkilileri hakkında Eskişehir Cumhuriyet Savcılığınca ihaleye fesat karıştırma ve zimmet suçlarından toplam 8 ihale için 11 dava açıldı. Bilirkişi raporlarına göre yolsuzluğun boyutu 30 milyon lira. Piyasa şartlarına göre ise 60 milyon lira.