Bingöl'de, 3 Bin 122 Kişi Vergi Borcunu Yapılandırdı

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, belediyeye vergi borcu bulunanlardan 3 bin 122 kişinin başvuruda bulunarak borcunu yeniden yapılandırdığını bildirdi.

Barakazi, yaptığı yazılı açıklamada, torba yasa ile kamu kurumlarına olan borçlarda yapılandırma süresinin Bakanlar Kurulu Kararıyla 1 ay uzatıldığını belirterek, dün itibariyle belediyeye borcu bulunanlardan 3 bin 122 kişinin başvuruda bulunduğunu söyledi.

Bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak yapılan yasal düzenlemenin büyük ilgi gördüğünü kaydeden Barakazi, şunları kaydetti:
"Geçmiş dönemlere ait su, çevre temizlik vergisi ve emlak vergisi bulunan vatandaşların, borçlarını yeniden yapılandırmak için 31 Aralık 2014 Çarşamba günü mesai bitimine kadar yazılı başvurmaları gerekiyor. Şu ana kadar belediyeye borç yapılandırması için 3 bin 122 kişi başvuruda bulundu. Bunlardan 2 milyon 614 bin TL gelir elde edilerek borçlarında yapılandırma yapıldı. Bu paranın 509 bin TL'si belediyemize ödendi, 2 milyon 104 bin TL ise taksitlendirilerek ödenmeyi bekliyor."
6552 Sayılı Kanun'un Bakanlar Kurulu kararıyla sürenin bir ay uzatıldığını hatırlatan Barakazi, 30 Nisan 2014 tarihi öncesine ait su, çevre temizlik vergisi ve emlak vergisi borcu bulunan abonelere, yasadan yararlanmaları çağrısında bulundu.
Borçların yeniden yapılandırılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında hafta sonlarında da hizmet vereceklerini ifade eden Barakazi,
yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaş için hafta sonları 09:00 ile 16:00 saatleri arasında Bingöl Belediyesi veznelerinde hizmet almaya devam edeceklerini ve hafta içi 08:00 ile 16:00 arasında vatandaşların ödeme yapabileceğini belirtti.

Kaynak: AA