Rektörler İzmir İstihdamı İçin Buluştu
İzmir Üniversiteleri Platformu Yürütme Kurulu toplantılarının 33’sü, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Ramada Plaza İzmir Otel’de gerçekleştirildi.
Toplantıya; İzmir Üniversiteler Platformu Dönem Başkanı İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, Ege Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof.Dr. Mustafa Güden, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Barkan, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kayhan Erciyeş, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Seyfullah Çevik, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Ateş, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin önceki rektörlerinden Prof.Dr. Atilla Sezgin, Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, İzmir Üniversiteler Platformu Genel Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Üzün, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkan Yardımcısı Uzm. H. Ahmet Uran, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Özel Kalem Müdürü Remzi Sarıkaya, İzmir Üniversiteler Platformu Koordinatör Asistanı Uzman Kıvanç Hekim katıldı.
Toplantıda platformun 7. döneminde yürütülmesi planlanan projeler üzerinde görüşmeler yapıldı. Ayrıca 14-15 Kasım 2014 tarihlerinde yapılacak “İzmir 3. İstihdam zirvesi” hakkında İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kadri Kabak, platform üyesi rektörlere bilgi verdi. Bu yılki zirvenin, “Gençler Kadınlar İş Arayanlar” ana teması ile düzenleneceğini ifade eden Kabak, üniversite öğrencilerinin bu fuar sayesinde birçok şirket, kurum ve kuruluş temsilcileri ile bir araya geleceğini kaydetti.
İzmir Üniversiteleri Platformu Dönem Başkanı, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, istihdam açısından İzmir'in üretim ve üretkenlik potansiyelini harekete geçirmenin en önemli yolunun üniversitelerden geçtiğini ifade etti.
Platformun yeni dönem temasının “Uluslararası Üniversiteler Kenti İzmir” olarak belirlendiğini kaydeden Prof. Dr. Akhan, bu amaç doğrultusunda projeler geliştirilmeye devam edileceğini vurguladı.
Rektör Prof.Dr. Akhan şunları kaydetti: “İzmir, ekonomik büyüklük bakımından değerlendirildiğinde Türkiye’nin üçüncü büyük kenti durumundadır. İzmir, 4’ü devlet, 5’i vakıf üniversitesi olmak üzere dokuz üniversiteyi bünyesinde barındırıyor. Bu bir kentin potansiyelini üst noktalara taşımasında önemli bir değerdir. İzmir’de Ar-Ge ve inovasyon kapasitesinin geliştirilmesine yönelik önemli bir potansiyel bulunmasına rağmen, İzmirli firmaların Ar-Ge ve yeniliğe verdiği önem diğer bölgelere göre daha düşük kalmaktadır. Bu nedenle sanayi-üniversite işbirliğinin arttırılması kent adına büyük önem arz etmektedir. Üniversitelerin gücünden tam anlamıyla faydalanarak gelecek projeksiyonunu doğru konumlandıran, ‘Küresel Güç Türkiye Hedef 2023’ hedefi doğrultusunda, Türkiye’nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin 100 milyar dolarını gerçekleştirmesi beklenen İzmir; en hızlı gelişen dünya kentleri arasındaki yerini daha da pekiştirecektir”
Toplantı konuk rektör ve eşlerinin katılımıyla düzenlenen yemekle sona erdi.