Manisa Valisi Cuma Çıkışında Aşure Dağıttı

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Cuma Namazı çıkışında Hatuniye Camii bahçesinde aşure dağıttı.

Manisa Valisi Cuma Çıkışında Aşure Dağıttı

Manisa Müftülüğü tarafından Muharrem ayı vesilesiyle Hatuniye Camiinde Cuma Namazı öncesi Kerbela'da şehit edilen Hz. Hüseyin ve Ehli Beyt için mevlit programı düzenlendi.

Cuma namazı sonrası ise hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan aşure cami cemaatine dağıtıldı. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da programa katılarak vatandaşlara aşure dağıttı.

Yaptıkları organizasyon hakkında açıklamada bulunan Manisa Müftüsü Sinan Cihan, “Muharrem ayı, Hicri 1436’ıncı yılımızın ilk ayı. Dinimizde hürmete layık ayardan biri olarak yerini almıştır. Biz de buna bağlı olarak her yıl olduğu gibi aşure ikramı programı gerçekleştirmek istedik. Onun öncesinde de Hz. Hüseyin Efendimizin ve aile fertlerinin onunla beraber olan Müslüman kardeşlerimizden şehit olanların ruhlarına ithaf etmek, bütün geçmişlerimizin ruhlarına bağışlamak için bir mevlit programı tasarladık. Cuma namazı öncesinde de icra ettik. Şimdi de hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla burada aşure ikramı yapılıyor. 3 ayrı noktadan vatandaşlarımıza aşure ikram ediliyor” dedi.

Aşurenin çok önemli bir yönü olduğunu söyleyen Müftü Cihan, “Farklı gıda maddeleri bir araya gelmiş, çok güzel bir lezzet oluşturmuş. Bizim onlardan alacağımız mesajlar olmalı diye düşünüyorum. Her birimizin kendine has düşünceleri, fikirleri, inanç tarzı, hayat tarzı olabilir. Buna saygı duyuyoruz ama her birimizin hem milli hem de dini değerler etrafında bir araya gelerek en güzel şekilde varlığımızı sürdürmemiz gerektiği mesajını alıyoruz aşureden” ifadelerini kullandı.

Müftü Cihan konuşmasını şu duayla tamamladı: “Aşurenin oluşturduğu lezzet, bizim gönüllerimize de ulaşsın. Aile bireyleri arasındaki ülfet ve muhabbetin, tatlı ilişkilerin varlığına ve devamına vesile olsun. Sosyal ilişkilerimizin, komşuluk ilişkilerimizin tatlanmasına, milli birlik ve dirliğimizin güçlenmesine, ümmetin birlik ve beraberliğine vesile olsun.”
Kaynak: İHA