Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı İşık, Kocaeli'nde

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ''Türkiye'nin kanayan yaralarını tek tek sarmak, o yaraları iyileştirmek ve Türkiye'nin kaşınacak bir tek yarasının kalmaması noktasında kararlı bir iktidarız'' dedi.

Partisinin Karamürsel ilçe teşkilatının Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen 5. Olağan Kongresi'nde konuşan Bakan Işık, birkaç gün önce iktidarlarının 12. yılını doldurduklarını anımsatarak, geriye dönüp baktıklarında bir başarı hikayesi gördüklerini söyledi.

Ülkenin yeni bir sıçramanın eşiğinde olunduğuna işaret eden Işık, ''2015 seçimleriyle çok daha büyük sıçramayı başaracağız, artık Türkiye'nin bugüne kadar getirdiği, elde ettiği kazanımları kalıcı hale getirip 2023 hedeflerine odaklanıp, sıçramayı yapacağız'' diye konuştu.

Türkiye'de bu sıçramanın temel zemininin üretim olacağını vurgulayan Işık, şunları söyledi:
''62. Hükümet programında, 10. kalkınma planımızda yapısal dönüşüm planımızın en temel zemini üretim. Türkiye ölçek bazında ne üretebiliyorsa yerli üretecek, bununla ilgili pek çok tedbiri, kararı aldık uygulamaya başladık. İthal ettiğimiz ölçek bazında üretilmesi mümkün olan her şeyin Türkiye'de üretimine odaklanıyoruz.
Türkiye'nin ürettiği ürünlerin katma değerini yükseltmek durumundayız. Şu anda kilogram satış ihracatımız 1,65 dolar, Almanya'nın 4,5 dolar. İlk etapta ikiye katlamak durumundayız, bununla ilgili teknolojik dönüşümü gerçekleştirecek her türlü tedbiri alıyoruz, almaya devam edeceğiz.''
-3 Y'nin tanımına yeni yaklaşım
Bakan Işık, 2002'de ''yasaklar, yoksulluk ve yolsuzlukla mücadele'' olarak ''3 Y'' konumlandırdıklarını hatırlatarak, ''Yasaklar, yoksulluk ve yolsuzlukla mücadeleden taviz vermeden 3 Y'nin tanımına yeni bir yaklaşım getirdik. Yerli, yenilikçi, yeşil üretim olarak değiştirdik. Yeşil üretimde amacımız, insana ve çevreye saygılı üretim'' dedi.

''Eğer Türkiye bir devin uyanışı gibi şahlanır, uyanırsa o zaman işimiz zor'' diyenler olduğunu dile getiren Işık, Türkiye'nin güçlenmesini, kalkınmasını çekemeyenler olduğunu söyledi.

''Birtakım güç odakları Türkiye'nin enerjisini boşa harcayacak pek çok projeyi hayata geçirmeye çalışıyor'' diyen Işık, ''Türkiye gücünü kendi içinde tüketsin, kendi içinde harcasın, aman Türkiye kalkınmasın. 1970'lerde dünya bir büyük hamle yaparken, Türkiye maalesef sağ sol çatışmasıyla 10 yılını kaybetti. O dönemde Güney Kore'ye, Japonya'ya bakın... O dönemde pek çok ülke hızlı bir kalkınma yakaladı. Türkiye ne yaptı? Türkiye, sağ sol çatışmasıyla zaman kaybetti. Rahmetli Özal ile bir sıçrama yakaladık, kısa bir dönem oldu. Sonra, bir Kürt, Türk, terör problemi çıkardılar, Türkiye'nin 90'lı yıllar boyunca enerjisini harcadılar'' şeklinde konuştu.

Dünyanın bilim ve teknolojiye, Ar-Ge ve innovasyona en fazla yatırım yaptığı dönemde Türkiye'nin tüm kaynaklarını terörle mücadeleye harcadığına işaret eden Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Şimdi Türkiye yeni bir sıçrama yapacak. 'Eğer bu sıçrama yapılırsa Türkiye'yi durduramayız' anlayışı tekrar devreye girdi. Bir Gezi olayları operasyonu yaşadık. 2 milyar 800 milyon fidanı toprakla buluşturmuş bir iktidara '3 ağacı kesiyorsunuz' diye operasyon yapmaya kalktılar. Mesele ağaç mağaç değil, mesele Türkiye'nin durdurulması meselesi. Neyseki başbakanımız, partimizin genel başkanı, bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliği ve halkımızın bu operasyonun arkasındaki gerçek niyeti anlaması sonucu tüm bu Gezi operasyonları boşa çıkarıldı. Tamam bu operasyon boşa çıktı, Türkiye yoluna emin adımla yürüyor derken, 17-25 Aralık operasyonuyla karşı karşıya kaldık. Küresel güç odaklarından aldığı emri uygulamaya koyan bu paralel yapı Türkiye'ye resmen ihanet etti.''
Işık, ''Türkiye artık yoluna emin adımlarla ilerleyecek'' denilirken bu defa da Kobani eylemleri bahane edilerek Türkiye'de bir tehlikeli operasyona girişildiğini öne sürdü.
Işık, şunları söyledi:
''Kobani'den 200 bine yakın Kürt kardeşimiz geldi, kapılarımızı açtık ama Türkiye'nin gücünü kırmaya çalışan birileri bunu bile bir fırsata dönüştürüp Türkiye'de AK Parti iktidarına bir operasyon yapma gibi bir ihanetin içine düştüler. Burada da Allah'a şükürler olsun dirayetli duruş, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın o net tavrı, bölge halkımızın 'bu işin arkasında Kürtler'in hakkı yok, bu işin arkasında küresel güç odaklarının Türkiye üzerinde planları var' noktasındaki kanaati hakim olunca bu operasyon da başarısızlığa uğradı. Hiç kimsenin Kobani üzerinden Türkiye'ye operasyon yapmasına müsaade etmeyiz. Türkiye'nin kanayan yaralarını tek tek sarmak, o yaraları iyileştirmek ve Türkiye'nin kaşınacak bir tek yarasının kalmaması noktasında kararlı bir iktidarız. Onun için azınlıklar 'sorunları ne ise bunları çözeceğiz' dedik. Roman vatandaşlarımızın sorunları ne ise çözeceğiz, çözüyoruz. Alevi vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlar neyse çözüyoruz, çözmeye devam edeceğiz. Kürt kardeşlerimizin sorunları neyse çözüyoruz, çözmeye devam edeceğiz ve çözüm sürecini bunun için başlattık.''
-Muhalefete çağrı
Her rejimde iktidar olduğuna ancak yalnızca demokrasilerde muhalefet bulunduğuna değinen Işık, ''Muhalefet çok önemlidir ama muhalefetin de Allah herkese hayırlısını versin, aklı başında muhalefet nasip etsin. Demokrasilerin sağlığı da aklı başında muhalefetle mümkündür. Eğer bir muhalefet kendisini gerçeklere endekslemez de iktidarın tavrına endekslerse o muhalefetin gideceği yer mutlaka çukurdur'' şeklinde konuştu.

Bakan Işık, Türkiye'de muhalefetin en temel stratejisinin, 'iktidar ne diyorsa yalanlamak, onu eleştirmek, onunla ilgili olumsuz konuşmak' olduğunu söyleyerek, muhalefete şöyle seslendi:
''İyi de arkadaşlar, iktidar doğruyu söyleme gayretindeyse siz hiç bir zaman doğruyla buluşamayacaksınız. Eğer kendinizi doğrulara göre konumlandırırsan iktidar alternatifi olursunuz ama kendinizi Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığına göre konumlandırırsan Recep Tayyip Erdoğan doğru yaptığı sürece iktidar alternatifi olamazsınız.
Son tartışma, Cumhurbaşkanlığı Sarayı tartışması. 'Bu Cumhurbaşkanlığı Sarayı yanlış' niye? Recep Tayyip Erdoğan yaptırdı. Yahu bu Recep Tayyip Erdoğan'ın tapulu malı değil ki, milletin malı. 5 yıl sonra seçim var, sen de çalış, gayret et, ithal adaylarla değil de kendi içinden birisini yetiştir, oraya koy, halktan destek al, seçil, o Cumhurbaşkanlığı Sarayı senin olsun. Demokrasinin güçlenmesi için muhalefetin kendisine çeki düzen vermesi lazım. Çözüm Süreci diyoruz, karşı çıkıyorlar. İngiltere'de Tony Blair'i iktidar yapan muhalefetteyken İRA konusunda hükümete verdiği destektir ama adamların iktidar olma niyeti de dertleri de yok. Bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı gündemde, ona karşılar. Eğer bunlar Atatürk döneminde yaşasalardı Çankaya yapıldığı zaman Atatürk'e de karşı olurlardı.''
Kaynak: AA