Yök'ün Kuruluşunun 32. Yıl Dönümü

Üniversite öğrencileri ile bazı dernek ve platform üyeleri, Beyazıt ve İstiklal Caddesi'ndeki eylemlerle YÖK'ü protesto etti.

YÖK'ün kuruluşunun 32. yıl dönümü nedeniyle İstanbul Üniversitesi'nin Fen Fakültesi önünde toplanan bir grup öğrenci, YÖK'ü protesto eden sloganlar atarak, pankart açtı. Özel güvenlik görevlilerinin engellemesine rağmen kapıdan geçen öğrenciler, Fen Fakültesi'nin bahçesine girdi.
Öğrenciler adına basın açıklaması okuyan Yaşar Aslan, YÖK'ün öğrencilerin sesini kısmak için kurulduğunu ancak öğrencilerin susmadığını belirtti.

YÖK'ün, üniversiteleri karakola çevirmeye çalıştığını, ama gençliğin buna karşı direndiğini ifade eden Aslan, ''Öğrenciler gericiliğe karşı özgürlük mücadelesi veriyor'' dedi.

Aslan, üniversiteliler olarak siyasi çıkarları ve kar hırsları için ülkeyi rant sahasına çeviren, halkı ölüme, yoksulluğa, savaşa, gericiliğe mahkum edenlere izin vermemek için eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

- İstiklal Caddesi'ndeki eylem
YÖK'ü protesto etmek için İstiklal Caddesi tünel girişinde toplanan bazı dernek ve platform üyeleri ise slogan atarak Galatasaray Lisesi önüne yürüdü.
Grup adına basın açıklaması yapan Nurbanu Güner, Türkiye'de üniversitelerin baştan aşağı sorun yumağı halinde olduğunu savundu. Üniversitelerdeki adaletsizlikten öğrencilerin yanı sıra eğitim emekçilerinin de payına düşeni aldığını ifade eden Güner, ''Üniversitelerde okumak büyük bir ekonomik yükü beraberinde getiriyor. Birçok öğrenci öğrenimini sürdürebilmek için çalışmak zorunda kalıyor. Türkiye'de sayısı yarım milyonu geçmiş üniversite mezunu işsiz ordusuna katılıyor'' dedi.

Güner, gençlerin, tüm dünyayı sarmış olan bu sömürü işsizlik, baskı, zorlama ve tüm olumsuzluklara rağmen dimdik ayakta duracağını belirtti.

Eylemler basın açıklamalarının ardından sona erdi.
Kaynak: AA