Didim Belediyesi ve Chp İlçe Örgütünden Oruç Açma Yemeği

Didim Belediyesi ve CHP Didim İlçe Örgütü Muharrem ayı dolayısıyla Didim Cem evinde Oruç açma yemeği verdi.

Didim Belediyesi ve Chp İlçe Örgütünden Oruç Açma Yemeği
Yemeğe katılım yoğun olduğu görüldü.


Alevi Bektaşi Kültürünün geleneği olan ve 680 yılında Kerbela’da Hz. Muhammed’in torunu İmam Hz. Hüseyin ve beraberindekilerin katledilmesinin yasının tutulduğu 12 günlük Muharrem Orucunun (Yası-Matem) son gününde Didim Belediyesi ve CHP Didim İlçe Örgütü Didim Cem evinde Orç açma yemeği verdi. 5 Kasım Çarşamba günü saat 17:30’da verilen yemeğe Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, CHP’li meclis üyeleri Ercan Atasoy, Salih Bankoğlu, Hatice Gençay, Ahmet Yılmaz, Sevinç Karataş, Ali Çağlar ve Hasan Yavuz ile MHP’li Meclis üyeleri Nuh Ali Yılmaz ve Özgür Makascıoğlu, Didim Cem Evi Dernek Başkanı Hasan Dikçe ile CHP ilçe yöneticileri katıldı.

Oruç açma yemeğine katılımın yoğun olduğu görülürken Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evi Dernek Başkanı Hasan Dikçe Kerbela olayının üzerinden 1375 yıl geçtiğini fakat Kerbela’nın acısının dün gibi taze olduğunu belirtti.

Didim Cem Evinin 12 günlük yas-ı matem orucunu bu yıl da Cem evinde derneğin ve hayır severlerin katkılarıyla düzenli olarak verdiklerini belirten Dikçe Muharrem orucunda kendilerine yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Deniz Atabay ve tüm meclis üyelerine, CHP İlçe başkanı ve yöneticilerine ve diğer tüm katılımcılara teşekkür etti.
Kaynak: İHA