CHP'li İnce, Tarhan'ın istifasını değerlendirdi

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Emine Ülker Tarhan'ın istifasını doğru bulmadığını söyledi.

CHP'li İnce, Tarhan'ın istifasını değerlendirdi
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programının konuğu oldu. CHP'li İnce'nin gündeminde Emine Ülker Tarhan'ın istifası ve Süheyl Batum'a ihraç istemi vardı.

“TARHAN KALMALIYDI”
İstifa kararını doğru bulmadığını söyleyen İnce, “Çekip gitmek doğru değil.” dedi. “AKP'de Erdoğan'ı yenmeniz mümkün değil ama CHP'de her an bir değişiklik yapma şansınız vardır” diye ekleyen İnce, Tarhan'ın partide kalarak mücadele etmesi gerektiğinin mesajını verdi.

Partisinin yerel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adaylarını eleştirdiğini de hatırlatan İnce, “Bu yanlışlıkları söylemem partimim yararınadır. Yanlışlıkları söylemek başka bir şey çekip gitmek başka bir şeydir” ifadelerin kullandı.

“BATUM'UN AÇIKLAMALARINI DOĞRU BULMUYORUM”
CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine de değinen İnce, Batum'un açıklamalarını doğru bulmadığını söyledi. MYK'nın tepkisini ise “abartılı” olarak değerlendiren İnce, ”Şimdiye kadar disipline verilecek o kadar çok isim vardı ki… Şimdiye kadar 20 kişinin gitmesi gerekirdi.” dedi.  Batum'un disipline gönderilmesini "hukuksuzluk" olarak değerlendiren İnce parti yönetimine sert göndermelerde bulundu.

CHP binasında mescit açılmasını eleştiren İnce, mescide karşı çıkmadığını, "ihtiyacı olanlar için öyle bir yer açılmasına neden karşı çıkayım" diyerek ifade etti ancak, cümlelerinin devamında bir gafa imza attı.

MUHARREM İNCE'DEN CEMEVİ GAFI
İnce, mescidle ilgili olarak "tamam yapılsın, birer oda verelim, bir şey olmaz. Ama bunun sonu gelmez. Birisi de gelse dese ki 'ben de cemevi istiyorum, bir de cemevi yapın' dese..." ifadelerini kullandı.