Beyşehir Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Okulu 1 Yaşında

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, engelli öğrenciler eğitim gördükleri okulun 1. yılını doldurmasını yaş pasta keserek kutladı.


Beyşehirli hayırsever işadamı Kamil Akkanat tarafından yaptırılan ve geçtiğimiz yıl 4 Kasım 2013 tarihinde eğitim hizmeti vermeye başlayan Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Okulu 1. yılını doldurdu. Okulun 1. yaş günü düzenlenen etkinlikle kutlanırken, engelli öğrencilere ve ailelerine muharrem ayı münasebetiyle aşure ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Merkezin açılışının 1’inci yıldönümü münasebetiyle okul bahçesinde düzenlenen törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Mustafa Çelik, Beyşehir Engelliler Derneği Başkanı Nazmi Bahçeci, Arık Bey Tekstil Genel Müdürü Cahit Dursun, okul müdürleri, engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kutlama programında konuşan Okul Müdürü Mustafa Çelik, 4 Kasım tarihinin kendileri için ayrı bir anlamı olduğunu ifade etti.

Okul açılışının mübarek Aşure Günü’ne denk gelmesi nedeniyle her ikisini de birlikte bir programla yapmayı uygun bulduklarını dile getiren Çelik, 4 Kasım 2013 tarihinde 45 öğrenciyle eğitim öğretime başlayan okulun bir yılın sonunda ulaştığı öğrenci sayısının 105 olduğunu ifade etti.

Beyşehir’de okulun hizmete girmesiyle birlikte hiç okul hayatına başlamamış engelli öğrencilerin okul hayatına ilk kez başladığını vurgulayan Çelik, artık engelli çocuğa sahip ailelerin de çocuklarını okula gönderme hazırlığına başladığını dile getirdi. Hiçbir sosyal etkinliğe katılmayan ilçede yaşayan engelli öğrencilerin artık okul sayesinde birçok sosyal etkinliğe katılır hale geldiğini anlatan Çelik, 1. yılın sonunda artık 105 öğrenci ile yola devam ettiklerini aktardı. Çelik, okulu yaptıran hayırsever işadamı Kamil Akkanat ve Akkanat ailesine de özel eğitim okulunu yaptırmalarından ve eğitime yaptıkları bu tür yatırımlardan dolayı teşekkür etti.

Beyşehir Engelliler Derneği Başkanı Nazmi Bahçeci ise, konuşmasında, 2006 yılında kurulan derneğin 2007 yılının 10 Mayıs tarihinde resmi açılışını yaptığını hatırlatarak, en büyük arzularının dernek olarak ilçeye bir engelliler okulu kazandırılması olduğunu söyledi.

Bahçeci, hayırsever işadamı Akkanat’ın çok değerli bir okulu yaptırarak Beyşehir’e bu okulu kazandırmasından dolayı çok mutlu olduğunu, bu anlamda kendisine şükran duyguları içerisinde bulunduğunu kaydetti.

Hayırsever işadamı Kamil Akkanat adına kürsüye gelen Bey Arık Tekstil Genel Müdürü Cahit Dursun da, okulun 1. yaşını yaş pasta keserek kutladıklarını belirterek, “İnşallah daha nice yaş günü kutlamalarında hep birlikte oluruz” dedi.

Programda konuşmaların ardından engelli öğrenciler okuduğu şiir ve şarkılarla hünerlerini sergiledi. Bir lise öğrencisinin çaldığı gitar eşliğinde seslendirdiği parçaların ardından, engelli öğrenciler hep birlikte oynayarak eğlendi. Programın sonunda katılımcılara aşure ve çeşitli ikramlarda bulunuldu. Katılımcılara ilk aşure ikramı Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk tarafından yapıldı.
Kaynak: İHA