Şahinbey Kaymakamı Aydın, Gaib'i Ziyaret Etti

Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'ni (GAİB) ziyaret etti.

GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Aydın'a ihracatla ilgili çalışmaları ve hedefleri hakkında bilgi verdi.
2023 hedefleriyle ilgili ortaya koydukları performansın çok iyi olduğunu ifade eden Çıkmaz, "Önümüzdeki dönemlerde ihracatta dünya pazarlarının en önemli aktörleri arasına girmeyi hedefliyoruz" dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde özellikle ihracatın lokomotifi olan Gaziantep'te Ekim ayı verilerine göre önemli gelişmeler olduğuna işaret eden Çıkmaz, şunları kaydetti:
"Ekim ayı ihracat rakamlarına baktığımız zaman, özellikle yapılan çalışmaların sonuç vermeye başladığını görüyoruz. İhracat rakamlarımızda önemli gelişmeler var. GAİB olarak dünya pazarlarının en önemli aktörleri arasında olabilmek ve 2023 hedeflerine ulaşabilmek için büyük bir çaba sarf ediyoruz. ABD ve Afrika pazarlarından umutluyuz. Buralara yönelik çalışmalarımız sürerken AB pazarlarında da markalaşmayla daha etkin hale geliyoruz."
Kaymakam Aydın da Şahinbey İlçe Kaymakamlığı görevine yeni atanmasına rağmen birçok konuda çalışmalara başladıklarını belirterek, önceliğinin eğitim olduğunu söyledi.

Gaziantep'i ve halkını çok samimi bulduğunu belirten Aydın, daha yaşanabilir bir Şahinbey için vatandaşlarla birlikte çalışacaklarını ifade etti.

Kaynak: AA