Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, yeni Türkiye'yi anlamak için eski Türkiye'ye ilişkin hangi badirelerin, travmaların atlatıldığını hatırlamak gerektiğini belirterek, "Darbecilere karşı her zaman teyakkuzda olmak gerekir, adı üstünde darbeci ne zaman, nerede ne yapacağı belli olmaz, pusuya yatar yepyeni yol ve yöntemlerle ortaya çıkar" dedi.

Nebati, partisinin Uşak teşkilatını ziyaretinde yaptığı konuşmada Türkiye'nin bugünü ile dünü arasındaki farklılıkları iyi değerlendirmek gerektiğini söyledi.

"Yeni Türkiye'yi anlayabilmek için eski Türkiye'ye ilişkin neler yaşadığımızı, hangi badireleri ve travmaları atlattığımızı bilmemiz, hatırlamamız gerekiyor" diyen Nebati, sağlık, eğitim, ulaşım, ekonomi alanında yapılan reformları anlattı.
Türkiye'de 12 yıl önce insanların hastane ve ilaç kuyruklarında saatlerce beklediğini ifade eden Nebati, şöyle konuştu:
"Şimdi her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı eşit haklara sahip bir şekilde devletin tüm imkanlarından eşit faydalanmaktadır. Sağlıkta beş yıldızlı hizmet kalitesiyle istediği hastanede, istediği hekimden en iyi sağlık hizmetini alabilmekte, 12 yıl önce 10 liraya aldığı bir ilacı 12 yıl sonra bir liraya alır hale gelmiştir. 12 yıl önce kapısına 10 bin kişi gelse ne yapacağını bilmez şekilde olan bir ülkeden bugün bir milyon 600 bin kişiyi topraklarında ağırlayan bir ülke haline gelmiştir. Eğitimde, ulaşımda, ekonomide yapılanları anlatmaya gerek yok."
Nebati, Türkiye'nin geçmişinde yaşanan darbelerin ülkeye çok şeyler kaybettirdiğini, darbe tehdidinin her zaman var olduğunu kaydederek, "Darbecilere karşı her zaman teyakkuzda bulunmak gerekir, adı üstünde darbeci ne zaman, nerede ne yapacağı belli olmaz, pusuya yatar yepyeni yol ve yöntemlerle ortaya çıkar. Kimi zaman CHP ile işbirliği yapar 1960'da olduğu gibi, kimi zaman direkt askeri devreye sokar, kimi zaman 28 Şubat'taki gibi medyayı, iş dünyasını ortaya sürer, beşli çeteyi oluşturur" diye konuştu.

Gezi olaylarının darbecilerin kullandığı değişik yöntemlerden biri olduğunu belirten Nebati, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gezi'de 12 ağaçla ilgili Türkiye'yi kaosa sürüklediler, evleri yaktılar, iş yerlerini yaktılar, molotof attılar. Afrika dönüşü millet liderini havalananında yüz binlerce kişiyle karşılayınca, ardından milyonlarla mitingler yapılınca geri adım attılar. Gezi'den sonra baktılar bu iş böyle olmuyor, beraber olduğunu sandığımız, beraber yürüdüğümüzü sandığımız başka bir unsuru kullandılar. Yeni işbirlikçiler ile yargıda, emniyette kümelendiler, belli bir sayıya ulaşınca 25 Aralık'ta darbe yapalım dediler. AK Parti'nin yanına bile yaklaşamayacağı yolsuzlukla suçlamaya cüret edip darbe yapmaya kalkıştılar ancak bunda da başarılı olamadılar. Çünkü millet liderinin, hükümetinin yanında, önünde, arkasında durdu."
-"Hükümet çözüm süreciyle acıya son vermek istiyor"
Barış ve kardeşlik sürecinin kararlıkla yürütüldüğüne dikkati çeken Nebati, bundan rahatsız olan çevrelerin 6-7 Ekim'de halkı sokağa davet ederek kaos ortamı yaratmayı amaçladığını söyledi.

Nebati, son 30 yılda 40 bin insanın terör olayları nedeniyle yaşamını yitirdiğini, hükümetin çözüm süreciyle bu acıya son vermek istediğini söyledi.

"Çözüm sürecinden rahatsız olanların, tabanlarını kaybetme korkusu içine girenlerin Kobani bahanesiyle Mehmetçik'e taş attığını, Kobani'den kaçan yüz bini aşkın kişiye kapısını açan Türkiye'ye karşı utanmadan, sıkılmadan halkı sokağa davet ettiğini" dile getiren Nebati, kendilerine zulüm eden bir takım insanlarla işbirliği yaparak sokaklarda şiddet uyguladıklarını, CHP'nin de destek olduğunu söyledi.

Nebati, Kürtler adına sokağa çıkanların Kürtlerin binalarını, iş yerlerini yaktıklarını, okulları tahrip ettiğini ifade etti.

Nebati daha sonra Uşak Valiliği ve Uşak Belediyesini ziyaret etti.
Kaynak: AA