Sağlık-sen Genel Başkanı Memiş Açıklaması

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Bu bölgeye gelen sağlık çalışanının, kamu çalışanının gönül rahatlığıyla, bölge insanına hizmet etmesi, teröre aktardığımız o kaynakların milli gelire yansıması varken, çözüm süreci neden desteklenmez?" dedi.

Sağlık-Sen Mardin Şubesi'nce sendika binasında düzenlenen il divan toplantısına katılan Memiş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de son 12 yılda milletin refahına yönelik güzel adımların atıldığını söyledi.

Memiş, Memur-Sen olarak, çözüm sürecinde inisiyatif alarak ellerini taşın altına koyduklarını ifade ederek, "Bu ülkenin normalleşmesi, ülkede insana gösterilen saygı ve değere katkıda bulunmak amacıyla, ülkenin üzerinde oynanmak istenen oyunlara karşı dik bir duruş sergiledik" diye konuştu.

"Yaşadığınız ülkede her an bir ekonomik kriz yaşanma ihtimali varsa almış olduğunuz hiçbir özlük hakkının önemi yok" diyen Memiş, Türkiye'de sürdürülen çözüm sürecine engel olmak isteyenlerin bulunduğunu belirtti.

- "Çözüm süreci neden desteklenmez?"
Memiş, bölge insanının terörün bitmesiyle yaylalara rahatlıkla çocukları ile gidebileceğine işaret ederek, şöyle konuştu:
"Bu bölgeye gelen sağlık çalışanının, kamu çalışanının gönül rahatlığıyla, bölge insanına hizmet etmesi, teröre aktardığımız o kaynakların milli gelire yansıması varken, çözüm süreci neden desteklenmez? Memur-Sen olarak başlatıldığı günden bu yana çözüm sürecine destek vereceğimizi ifade ettik. IŞİD'ın Kobani'ye saldırıları bahane gösterilerek ülkeyi karıştırıp çözüm sürecini sekteye uğratmak isteyenlerin olduğunu ve asıl amaçlarının Kobani olmadığını gördük."
Halep'teki saldırıların görmezden gelindiğini savunan Memiş, "Diyarbakır'da meydana gelen olaylarda, sakalı olduğu gerekçesiyle başı ezilen insanları gördük maalesef. Mesele Kobani'deki Kürtlerin canını korumaksa, kendi içimizde böyle bir katliamı yapmanın ne anlama geldiğinin yanıtını da bölge halkına bırakıyoruz" şeklinde konuştu.


Kaynak: AA