Kırklareli Belediye Başkanı Kesimoğlu Açıklaması

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, kentin en büyük sorunlarından birinin içme suyu olduğunu bildirdi.

Cumhuriyet Mahallesi'nde ki bir kahvehanede vatandaşların ile bir araya gelen Kesimoğlu, istek ve sıkıntıları dinledi.
Kesimoğlu, burada yaptığı konuşmada, Kırklareli Barajı'nda yılın belli aylarında mangan oranının yoğunlaştığını söyledi.

Mangan olayının tamamen doğa ile alakalı bir konu olduğunu ifade eden Kesimoğlu, şebe suyu kaynağının değiştirilerek su sorununun çözüleceğini kaydetti.

Şebeke suyunun Armağan Barajı'ndan sağlanacağını dile getiren Kesimoğlu, "Kentin en önemli sorunlarından biri içme suyu. Yapılan araştırmalar teknik olarak bunun önüne geçemeyeceğimizi gösterdi. Bunu çözebilmenin tek yolu da su kaynağını değiştirmek. Su kaynağını değiştirmek için Devlet Su İşleri yetkilileri ile görüştük. Önümüzdeki yıl yani 2015 yılında Armağan Barajından suyumuzu alacağız. Çeşitli rakamlar olsa dahi Armağan Barajında su tutma kapasitesinin 50 milyon metre küp olduğunu söyledi arkadaşlarımız. Bizim Kırklareli olarak yıllık su tüketimimiz 5 milyon metre küp. Dolayısıyla burası bizim ihtiyacımızı çok fazlası ile karşılayabilecek bir yer. Önümüzdeki yıl suyu Armağan Barajından getirerek bu sorunu da kökünden çözmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA