Tunus'ta Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed el-Munsif el-Marzuki, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda, Tunuslulara devrim yolunda ellerine geçen tarihi fırsatı kaçırmama çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan Marzuki, dün başlayan ve 21 Kasım'a kadar sürecek olan seçim kampanyası kapsamında Tunus'ta taraftarlarına seslendi.
Eski rejimin uzantılarının yeniden siyaset sahnesine dönmesine karşı uyarıda bulunan Marzuki, "Bu tarihi fırsatı kaçırırsak gelecek nesillere karşı suç işlemiş olacağız. Tarih bize modern devlet kurma yolunda 3 kere şans verdi. Bunlardan birincisi 1956'da bağımsızlığın ilan edilmesi, ikincisi ise 1981 seçimleri sürecindeydi ancak bunların hepsi ülkeyi kriz ortamına sürüklediler" dedi.

Eski rejimin uzantılarının geçen ay gerçekleşen genel seçimlerde önemli rol oynadığını hatırlatan Marzuki, "Diktatörlük Tunus'un demokrasi tecrübesini tehdit ediyor. Bu kişiler 50 yıl boyunca özgürlüklerin önündeki en büyük engel oldular. Bu kişiler yeniden iktidar olursa bunun bedelini sizler ödemek zorunda kalırsınız. O nedenle devrimi desteklemeleri konusunda halkı ikna etmek için harekete geçin" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine atıfta bulunan Marzuki gelecek dönemin her açıdan zor olacağına işaret ederek Tunusluları ülkenin egemenliği ve bölünmez bütünlüğünü korumaya çağırdı.
Tunus'ta 23 Kasım'da gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Marzuki'nin yanı sıra seçimden zaferle çıkan Nida Tunus Partisinin Genel Başkanı El-Baci Kaid es-Sibsi ve ülkenin diğer önde gelen siyasetçileri yarışacak. Genel seçimlerde Nida Tunus Partisi, oyların yüzde 39,17 'unu alarak 217 sandalyeli parlamentoda 85 milletvekili çıkarmış, onu 69 sandalyeyle Nahda Hareketi takip etmişti.
Kaynak: AA