Papa Fransuva: Ötanazi günahtır

Geçen yıl göreve geldiğinden beri başta eşcinsellere karşı tutumla ilgili olmak üzere Katolik Kilisesi'ne yeni bir soluk getirmeye çalışan Papa Fransuva, ötanazi (ölme hakkı) konusunda taviz vermedi.

Papa Fransuva: Ötanazi günahtır
Önceki gün İtalyan Katolik Doktorlar Birliği'nde konuşan Arjantinli din adamı 'Ötanazi Tanrı'ya ve yaradılışa karşı işlenen bir günahtır' dedi.

Papa Fransuva, kurtuluşu olmayan hastaların veya çok acı çekenlerin yöneldiği ötanazinin onurlu bir davranış, bir hak olduğunu düşünmenin yanlış olduğunu savundu.

Kürtajın ise yaşamla oynamak olduğunu belirten Papa konuşmasında 'onurlu bir şekilde ölmek istiyorum' diyerek destekli intihar yoluna başvuran ABD'li Brittany Maynard'ın adını anmadı. Ancak 'onurlu davranış' ifadesiyle ona gönderme yaptığı düşünülüyor.

Beyin kanseri olan 29 yaşındaki Brittany Maynard, 6 aylık ömrü kaldığını öğrenince radikal bir karar alarak Kemoterapi görmeyecek, ötenazi hakkını kullanacaktı. Kamuoyunda tartışma yaratan Britanny Maynard, doktor gözetiminde yaşamına son verdi.

Papa Fransuva: Ötanazi günahtır