Başkan Öz Denktaş Gençlik Ormanı Fidan Dikti

Lefkoşa’ya yaptırılan Denktaş heykelinin açılış töreni için Kıbrıs’a giden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Raif Rauf Denktaş Gençlik Ormanı'na fidan dikti.

Başkan Öz Denktaş Gençlik Ormanı Fidan Dikti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC)’nin kurucu Cumhurbaşkanı Raif Rauf Denktaş’ın anısına yapılan heykelin açılış töreni için Kıbrıs’a giden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, beraberindeki heyetle birlikte Rauf Raif Denktaş Gençlik Ormanı'na fidan dikti. Taşkent’te gerçekleştirilen fidan dikim törenine, KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve Denktaş ailesi, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Kartal Belediye meclis üyeleri’nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

“DENKTAŞ’I ANMAK VE HATIRLAMAK BİZİM İÇİN BİR ONURDUR”
Rauf Raif Denktaş’ı anmanın ve hatırlamanın bir onur olduğunu belirten Başkan Öz,“Gazi Mustafa Kemal’in bir sözü var; ‘Mazide muktedirken bütün kuvvetiyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan milletin istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur. Rauf Denktaş’ı ağaç dikerek çevreci bir şekilde anmak ve hatırlamak bizim için büyük bir onurdur” dedi.

SERDAR DENKTAŞ’TAN BAŞKAN ÖZ’E TEŞEKKÜR
Rauf Raif Denktaş Gençlik Ormanı”na dikilen fidanların büyüyüp geliştikçe, devletin de köklenip, güçleneceğini söyleyen Kıbrıs Başbakan yardımcısı Serdar Denktaş, “Rauf Raif Denktaş Gençlik Ormanı’nı KKTC bayrağının hemen yanında seçtik. Diktiğimiz bu fidanlar büyüdükçe ve geliştikçe Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de gelişecek, büyüyecek ve köklenecek. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti denince Denktaş, Denktaş denince de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti akla geliyor. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA