(özel Haber) Şahika Ercümen'de Hedef 100 Metre

Vodafone 36. İstanbul Maratonu öncesi Nestle Pure Life, 'Obeziteye Karşı Hareket Zamanı' projesiyle Türkiye'nin birçok ilinde bilinçlendirme çalışması yaptı.


Nestle Pure Life, 'Obeziteye Karşı Hareket Zamanı' projesi kapsamında Sinan Erdem Spor Salonu'nda milli dalgıç Şahika Ercümen, Vodafone 36. İstanbul Maratonu öncesi doğru beslenme, yeterli su tüketimi ve doğru nefes alma teknikleri konulu seminer verdi. Seminer öncesi İHA'ya özel açıklamalarda bulunan Şahika Ercümen, "Bugün fuara Nestle'nin projesi dolayısıyla katılıyorum ve burada doğru beslenme, doğru nefes alma teknikleri, sıvı tüketimi teknikleriyle ilgili bir seminerimiz olacak. Maraton çok heyecanlı görünüyor. Çok fazla katılım var. Dünya da çok özel maratonlardan birisi. Bu kadar sporla ilgili insanı bir arada görmek çok heyecan verici" dedi.

"PÜF NOKTALARI PAYLAŞACAĞIZ"
Şahika Ercümen, "Hem nefesin önemiyle ilgili hem de sağlıklı beslenmenin performanstaki önemine de değinerek, "Sadece spor yapanlar içinde değil. Aynı zamanda günlük yaşamlarında da doğru beslendiklerinde o farkı görebilecekleri küçük püf noktaları paylaşacağız bugün. Burada da en çok dikkat çekmeye çalıştığımız konu ise günde en az 8 bardak su tüketilmesi" diye konuştu.

"BİRÇOK PROJEMİZ VAR"
"Yeni bir rekor denemesi yapacak mısınız?" sorusuna ise milli dalgıç Şahika Ercümen, en son 91 metreye daldığını hatırlatarak, sözlerine şu şekilde devam etti:
"Antrenmanda da bunun çok üzerine çıktık. Dolayısıyla bu yıl Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılında özellikle 100 metre ve üzerinde rekor denemek istiyorum. Bunun dışında da birçok projemiz var. Sosyal sorumluluk projeleri devam edecek."

SEYHANLI: "HAREKET ETMEMİZ LAZIM"
Erikli ve Nestle Waters Türkiye Müdürü Serdar Seyhanlı ise yarın koşulacak Vodafone 36. İstanbul Maratonu'nun su sponsoru olduklarını belirterek, "Bu maratona sponsor olmamızın çok önemli bir sebebi var. Biz Nestle olarak içinde hareket olan, spor olan bu tip faaliyetlere destek oluyoruz. Dünya'da ve Türkiye'de obezite artan bir problem. Aldığımız enerjiyi harcayamıyoruz. Bunun için bol bol hareket etmemiz lazım. Sağlıklı beslenmemiz lazım" diyerek sözlerini sonlandırdı.
Kaynak: İHA