Canlı yayında tozu dumana katan 'Dersim' kavgası

Habertürk ekranları bu hafta da Koray Çalışkan ile Orhan Miroğlu kavgasına sahne oldu. Geçtiğimiz hafta başlayan polemik bu hafta da devam ederken, canlı yayında gergin anlar yaşandı.

Canlı yayında tozu dumana katan 'Dersim' kavgası
Balçiçek İlter'in modere ettiği Karşıt Görüş programı, yine bir Orhan Miroğlu-Koray Çalışkan kavgasına daha sahne oldu. Radikal yazarı Koray Çalışkan ile Star yazarı Orhan Miroğlu gerilim yüksek bir tartışma yaşanırken, sesler zaman zaman yükseldi.

CANLI YAYINDA DERSİM KAVGASI

1938 Dersim olaylarının tartışıldığı programda, Orhan Miroğlu Dersim olaylarında CHP2yi suçlayan sözler söyleyince, Koray Çalışkan bu sözlere yanıt olarak Uludere'deki Roboski olaylarını hatırlatınca stüdyoda gerilim tavan yaptı.
Çalışkan, Miroğlu'na "sen bir Kürt olarak hükümetin Roboski için özür dilemesini istedin mi?" diye sorunda stüdyoda ikili arasında sert diyaloglar yaşandı.

TAM BİR PROVOKATÖRSÜN!

Koray Çalışkan "34 Kürt köylüsünü öldüren Roboski katliamı CHP'nin iktidarında mı yaşandı. Özür diledi mi AK Parti Roboski için? 301 maden işçisi için kim özür diledi devlet adına?" derken Miroğlu bu sözler üzerine "Dersim'in günahlarını alıp aklayıp paklama. Tam bir provokatörsün, tipik bir provokasyon bu" dedi.

BEYAZ GAZETE