Fatsa'da 'Kan Ver Yaşat' Kampanyası Düzenlendi

Fatsa Gençlik Merkezi ve Türk Kızılayı işbirliğinde "Kan Ver Yaşat" Kampanyası düzenlendi.

Fatsa Cumhuriyet Meydanı'na stant açan Fatsa Gençlik Merkezi liderleri, vatandaşları ve gençleri bilgilendirerek aynı yerde kurulan kan alma çadırında kan vermeye davet etti.
Üyesi olan gençlere mesaj atarak kan vermeye davet ettiklerini söyleyen Fatsa Gençlik Merkezi Müdürü Berat Şahin, kanın çok önemli bir ihtiyaç olduğunu belirterek, "Türkiye genelinde biz kan bağışına dikkat çekmek istedik. Ordu'da yıllık 15 bin kişi kan bağışında bulunuyor ama Ordu'nun genel kan ihtiyacı 30 bin kişi. Kızılay ile görüşme yaptık ve böyle bir kampanya başlattık. Fatsa'daki kan bağışı sayısını artırmak için Fatsa Gençlik Merkezi üyelerimize mesaj attık ve üyelerimizi kan bağışında bulunmaya davet ettik" dedi.

Gençlere bir karne vereceklerini ve en çok kanı veren gençlere çeşitli hediyeler vermeyi düşündüklerini söyleyen Şahin, "Bir kişinin vermiş olduğu kan 3 kişiye hayat verebiliyor. Ordu genelinde yaşadığımız kan sıkıntısını ortadan kaldırmak istiyoruz. Biz gençlerimizin özellikle kan bağışı noktasında duyarlı olmasını istiyoruz. Çevremizdeki kan ihtiyacından dolayı gençlerimizin dikkatini çekmeye çalışıyoruz. Kızılay ile ortak bir proje düşünüyoruz. Öğrenci ve gençlere bir karne çıkartacağız. En fazla kan veren gencimize çeşitli hediyeler vermeyi düşünüyoruz. Gençlerimizi ve ailelerini bu şekilde kan vermeye teşvik etmek istiyoruz. Ben kan veren gençlere ve basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA