Atatürk, Ölümünün 76. Yılında Eskişehir’de Özlemle Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 76. yıldönümünde Eskişehir’de özlemle anıldı.

Atatürk, Ölümünün 76. Yılında Eskişehir’de Özlemle Anıldı

Kentin birçok noktasında Atatürk’ü anma törenleri düzenlendi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat ettiği saat 9.05’te ise kentte hayat durdu. Garda tren bekleyen yolculardan seyir halindeki araçlarını durduran vatandaşlara kadar herkes saat tam 9.05’te Ata için sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulundu.

Aradan geçen 76 yıla rağmen 7’den 70’e herkesin gözünde Atatürk özlemi görülürken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkındaki düşüncelerini anlatan Ayşe Yamaç, içinde bulunduğumuz dönemde Atatürk’ü daha iyi anlamamız gerektiğini söyledi.

“Atatürk’ü yasla değil, yaptıklarını değerlendirerek anlamak gerektiğini düşünüyorum” diyen Yamaç, “Çünkü ülkemiz Atatürk’ün yaptığı devrimlerden de yeniliklerden de epeyce uzaklaştı. Yeniden ona dönmek gerektiğine inanıyorum” dedi.

“ATATÜRK’Ü ANLATMAYA SÖZCÜKLER YETMEZ”
Yamaç, Atatürk’ü anlatmaya sözcüklerin yetmeyeceğini de ifade ederek, şöyle konuştu:
“Atatürk’ü anlatmaya sözcükler yetmez. Çünkü o tüm dünyanın kabul ettiği çok büyük bir değer. Emperyalizme karşı mücadele vermiş, yurdun her tarafı düşmanlar tarafından paylaşılmışken, yanmış ve yıkılmış bir ülkeden yepyeni bir Türkiye oluşturmuş bir insan. Bizi Orta Doğu’dan, hala laikliği özümseyememiş o bataklıktan ayıran bence Atatürk’ün gücüdür. Onu yeniden anlamak, yaptığı tüm devrimlere sahip çıkmak ve Orta Doğu’da savaş varken, dünya bu kadar kan çanağı iken Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh” sözünü çok iyi anlayıp, özümsememiz gerekiyor.”
Yamaç, Atatürk’ü çok özlediklerini de sözlerine ekledi.

Öte yandan, Eskişehir Garı'nda da Atatürk'ün ölümünün 76'ncı yılı münasebetiyle tören düzenlendi.

Tören, gar personelinin saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nı okumasının ardından sona erdi.
Kaynak: İHA