Gazinin Protez Bacağına Gelen Haciz

Protez bacağŸının parası SGK tarafından geciktirildiğŸi için hakkında bankalarca haciz işŸlemi başŸlatıldığŸını iddia eden Gazi Bülent KocaoğŸlan'a protez bacağŸın ücretini alamayan medikal firma yetkilileri dava açtı.

Teknik Ortopedi Sanayi ve Ticaret Limited şžirketi ortaklarından Mustafa ǜnlü, düzenlediğŸi basın toplantısında Gazi Bülent KocaoğŸlan'a 19 senedir protez bacak hazırladıklarını belirtti.

Son protez bacağŸı 2014 yılının mart ayında teslim ettiklerini ifade eden ǜnlü, "Gazimize yardımcı olmak için herhangi bir ödeme alınmamışŸtır. En son gazete ve televizyonlarda kendisine protez yaptırmak için bankadan kredi çektiğŸini, krediyi de ödeyemeyip hakkında haciz işŸlemi başŸlatıldığŸını okuduk. Oysa ki kendisi bu haberlere kadar firmamıza hiçbir ödeme yapmamışŸtır" dedi.

Gazete ve televizyonlardaki haberlerin ardından SGK tarafından Gazi Bülent KocaoğŸlan'a protez bedelinin bir kısmı olarak 98 bin lira ödeme yapıldığŸını söyleyen Mustafa ǜnlü, bu paradan ancak 50 bin liranın kendilerine havale edildiğŸini kaydetti.

şžirketlerine ödenen paranın malzeme bedelini bile karşŸılamadığŸını anlatan Mustafa ǜnlü, 85 bin lira alacakları için adli yollara başŸvurmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Bülent KocaoğŸlan'ın hem protezi hem de SGK'dan paralarını alıp kullandığŸını ileri süren ǜnlü, "Kendisi hakkında adli işŸlemler ve icra takibi başŸlattık. Kamuoyuna kendisini mağŸdur olarak lanse eden Bülent KocaoğŸlu, demeç verdiğŸi tarih itibariyle bize bir kuruşŸ dahi ödeme yapmamışŸtır. Toplumun gazilik hassasiyeti kullanılıp kamuoyu aldatılmışŸtır" ifadelerini kullandı.
Hakkari'nin LJukurca ilçesinde 1996 yılında teröristlerin saldırısı sonucu bacağŸından ağŸır şŸekilde yaralanan Bülent KocaoğŸlan, tedavi süresince kesilen bacağŸının yerine son olarak 135 bin liralık protez yaptırdığŸını, ancak protez bedelinin SGK tarafından 7 ay boyunca ödenmediğŸini, bu nedenle bankadan kredi çektiğŸini ve ödeyemediğŸi için de ihtarname aldığŸını açıklamışŸtı.
 
Kaynak: AA