'Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi' Seydikemer'de Açıldı

Seydikemer Belediyesi kültür hizmetleri kapsamında, Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi'ni ilçe halkıyla buluşturdu.

Çanakkale Savaşları'nın 100| Yılı etkinlikleri kapsamında belediye çok amaçlı salonunda açılışı yapılan müzeyi, Kaymakam Muammer Köken, Belediye Başkanı Yakup Otgöz, İlçe Emniyet Müdürü Caner Aksungur ve öğrenciler gezdi.
Kaymakam Köken, burada yaptığı konuşmada, Türklerin 1071'de başlayan Anadolu macerasının 1915'te perçinlendiğini ifade etti.

Tarihin çabuk unutulduğuna dikkati çeken Köken, her karışında şehit kanı bulunan topraklarda böyle bir müzeyi ilçe halkı ile buluşmasına öncülük eden belediye yetkililerine teşekkür etti.
Başkan Otgöz ise birlik ve beraberliğe bu günlerde her zamankinden fazla ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Ülke olarak bugünlere kolay gelinmediğini belirten Otgöz, ülke üzerinde oynanan oyunlara karşı uyanık olunması temennisinde bulundu.
Otgöz, şunları kaydetti:
"Tarihimizde önemli dönemlerden biri olan Çanakkale Savaşları'nı bir nebze olsun hatırlayalım, tarihimizi unutmayalım diye Çanakkale Savaş Müzesi sergisini sizlerle buluşturmak istedik. Ben bir kez daha şehitlerimizi rahmet şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun."
Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi Koordinatörü Cengiz Yörükaslan da Çanakkale Savaşları'nın 100| yılı etkinlikleri kapsamında müzeyi daha çok insanın görebilmesi için çaba harcadıklarını dile getirdi.
Bu sezonun ilk sergisini Seydikemer'de açtıklarına değinen Yörükaslan, savaşta kullanılan malzemelerin bulunduğu serginin geçmişi hatırlanmasına olanak tanıdığını sözlerine ekledi.
Savaşta kullanılan malzemelerin yanı sıra askerlerin hatıralarından oluşan hikayelerin de panolarda sergilendiği müzenin, 5 gün boyunca açık olacağı öğrenildi.
Kaynak: AA