Pakistan Talibanı'ndan Molla Ömer'e Bağlılık Mesajı

Pakistan Talibanı, terör örgütü IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi'ye değil, Afgan Talibanı lideri Molla Ömer'e sadık ve bağlı olduklarını açıkladı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Pakistan Talibanı Sözcüsü Şahidullah Şahid, Pakistan Talibanı'nın halen Afgan Talibanı lideri Molla ömer'e bağlı olduğunu belirterek, ''Molla Ömer bizim gerçek liderimiz, biz ona sadığız'' dedi.

Şahid geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, IŞİD'e havadan saldıran ABD önderliğindeki koalisyona karşı birlik çağrısında bulunmuş ve IŞİD'i desteklediklerini ifade etmişti. Bu destek açıklaması Pakistan Talibanı'nın IŞİD çatısı altına gireceği yönünde söylentilere neden olmuştu.
Öte yandan Pakistan istihbaratı ise Pakistan Talibanı'nın IŞİD'e yönelik desteğini ilan etmesinin ardından iki örgüt arasındaki gelişmeleri daha da yakından takibe aldı.
İsminin gizli kalması şartı ile AA muhabirine durumu değerlendiren bir istihbarat yetkilisi, Kuzey Veziristan'da Taliban'a yönelik devam eden kapsamlı askeri operasyonun bir amacının da bu gibi örgütler arası dayanışmaya karşı bir tedbir olduğunu ifade ederek, ''Biz Irak ve Suriye'deki olayları çok yakından izliyoruz. Pakistan Talibanı'nın IŞİD'e destek çağrısı bizi endişelendiriyor ancak biz gelişmeleri yakından takip ediyoruz" dedi.

Pakistan Silahlı Kuvvetleri, 15 Haziran'da aşiretler bölgesi Kuzey Veziristan'da yerli ve yabancı Taliban militanlarına karşı geniş kapsamlı ''Zarb-e Azb'' adıyla operasyon başlatmış, operasyon kapsamında şu ana kadar bin 300 üzerinde örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.
Örgüt Sözcüsü Şahidullah Şahid, daha önce yaptığı bir yazılı açıklamada da IŞİD'in diğer örgütlerle aralarındaki anlaşmazlıkları çözmeye çağırarak, örgüt lideri Molla Fazlullah'ın IŞİD'e hitaben "Düşmana karşı, zaferlerimizden gurur duyuyoruz. İyi zamanda da kötü zamanda da yanınızdayız, düşmanlarınızın size karşı birleştiği bu zorlu günlerde sabırlı olun ve diğer örgütlerle aranızdaki sorunlara son vererek birlik sağlayın'' şeklindeki cümlelerine yer vermişti.
Kaynak: AA