Dünyanın En Ağır Kurbanlık Koyunu

Endonezya'nın Dünya Rekorları Müzesi, Kurban Bayramı'nda "Dompet Dhuafa" vakfının fakirlere verilmek üzere satın aldığı 135 kilogramlık koyuna, Dünyanın En Ağır Kurbanlık Koyunu sertifikası verdi.

Dünyanın en yoğun müslüman toplumuna sahip 250 milyon nüfuslu Endonezya'da bu Kurban Bayramı'nda yardıma ihtiyaç insanlara yardım için faaliyet gösteren "Dompet Dhuafa" Vakıfı tarafından fakirlere verilmek üzere kurbanlık olarak satın alınan koyuna, Endonezya Dünya Rekorları Müzesi, Dünyanın En Ağır Kurbanlık Koyunu sertifikası verdi.
Dünyanın en ağır kurbanlık koyunu unvanına laik görülen koyunun ağırlığı 135 kilogramı bulurken, fiyatı ise yaklaşık bin 600 doları buluyor. Başken Cakarta'da düzenlenen sertifika teslim törenine, Dünya Rekorları Müzesi Başkanı Jaya Supratna ve yardım kuruluşu olan Dompet Dhuafa Vakfı Başkanı Parni Hadi katıldı.

Törene medya büyük ilgi gösterirken, halk da dünyanın en ağır kurbanlık koyununu görmek için töreninin düzenlendiği yere geldi.
Sertifika teslim töreninde konuşma yapan Endonezya Dünya Rekorları Müzesi Başkanı Jaya Supratna yaptığı konuşmada, kurbanlık koyunun kendisinden daha ağır olduğunu duyduğunda çok şaşırdığını söylerken, "Dompet Dhuafa Vakfı'na kurban keseceklere iyi ve iri kurbanları kesmeleri açısından güzel bir örnek sergiledikleri için çok teşekkür ediyorum. Bu koyun 153 kilogramlık ağırlığı ile kayıtlarımızda en ağır kurbanlık koyun rekorunu kırdı" diye konuştu.

Rekor kaydı için 135 kilogram ağırlığındaki Etawa cinsi koyunu tartıya çıkarmak için 4 kişi çaba gösterdi. Dompet Dhuafa yetkilileri, koyunu Kurban Bayramı'nın üçüncü günü olan yarın keseceklerini belirtirken, koyundan 300 kişilik et çıkacağını tahmin ettiklerini belirtti.

Etawa koyunları Hindistan'da başlayıp Endonezya'da yetiştirilmeye başlanmış. Etawa koyunları Endonezya'da en çok tercih edilen koyun eti cinsi olma özelliğine sahip.

Kaynak: AA