Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Makedonya'ya Geliyor

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, resmi temaslarda bulunmak ve bazı açılışlara katılmak üzere yarın Makedonya'ya gelecek.

Kurtulmuş, başkent Üsküp'teki temaslarına Başbakan Nikola Gruevski ve bazı hükümet üyeleri ile yapacağı görüşmelerle başlayacak. Daha sonra Üsküp şehir merkezini de gezecek olan Kurtulmuş, ardından Makedonya Bilimler ve Sanatlar Akademisi'nin (MANU) ziyaret ederek, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından hayata geçirilen Makedonya'da Pirinç Kalitesinin ve Üretiminin Yükseltilmesi Projesi'nin kapanışı dolayısıyla düzenlenecek organizasyona katılacak.
Kurtulmuş, Makedonya'da temaslarının ikinci gününde ise Valandova'ya geçecek. Burada, Valandova Çalıklı Köyü İlköğretim Okulu Binasının Tadilatı ve Donanımı Projesi'nin açılışına katılacak. Çalıklı Köyü'nde Dedeli Köyü'ne geçecek Kurtulmuş, burada Dedeli Sosyo-Kültürel ve Spor Amaçlı Tesisisin İnşaatı Projesi'nin açılışını gerçekleştirecek.
Ardından başkent Üsküp'e dönecek olan Kurtulmuş, Makedonya İslam Birliği'ni (Diyanet İşleri Başkanlığı) ve Sultan Murad ve İshak Bey (Alaca) camilerini ziyaret edecek. Kurtulmuş daha sonra, Türk ve Makedon iş adamları tarafından kurulan Uluslararası Balkan Üniversitesi'ni ve TİKA Üsküp Program Koordinasyon Ofisi'ni ziyaret edecek.
Kurtulmuş, ziyaretinin üçüncü ve son gününde ise Kalkandelen, Kırçova, Ustruga ve Ohri'de bir dizi temasda bulunacak.
Kalkandelen'de, Tetova Devlet Üniversitesi'ni ziyaret edecek Kurtulmuş, burada öğrencilere hitap edecek, ardından şehir merkezinde incelemelerde bulunacak. Buradan Kırçova'ya geçecek Kurtulmuş, Kırçova Çullu Baba Tekkesi'ni ziyaret edecek, ardından Plasnitsa'da Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu Tadilatı ve Donanımı Projesi'nin açılışına katılacak.
Kurtulmuş, daha sonra Ustruga'ya geçerek Mustafa Kebir Çelebi Camisi'ndeki restorasyon çalışmalarını inceleyecek. Kurtulmuş, ardından turistik Ohri şehrine geçerek, burada Pir Mehmet Halveti Dergahı ve Camisi'ni ziyaret edecek ve Ohri Havaalanı'nda Türkiye'ye hareket edecek.
Kaynak: AA