Kartepe Kent Bayramlaşmasında Buluştu

Kartepe Kent Bayramlaşması Uzunçiftlik Kültür Merkezi’nde bayramın ikinci günü Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Kartepe Kent Bayramlaşmasında Buluştu
“Birlik, beraberlik ve huzur içerisinde kutladığımız bu mübarek günümüzde inancımızın göstergesi olan kurban ibadetimizi yerine getirmenin ve bugüne kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz” diyen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kent Bayramlaşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve ilçe protokolü ile birlikte bayramlaşmaya gelen tüm konuklarla tek tek bayramlaştı.
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Uzunçiftlik Kültür Merkezi’ndeki kent bayramlaşmasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kaymakam Ayhan Durmuş, İlçe Jandarma Komutanı Kd. Bşçvş Kadir Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Kandaz, İl Yöneticileri Mehmet Uzunoğlu ve Şemsettin Ceylan ile birlikte bayram tebriklerini kabul etti. Kartepelilerin yoğun ilgi gösterdiği kent bayramlaşmasına ilçe protokolünün yanı sıra daire müdürleri, eski belediye başkanları ve meclis üyeleri, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker ve muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, belediye çalışanları ve Kartepeliler hazır bulundu. Bayramlaşmaya gelen konuklara kolonya ve çikolata da ikram edildi. Protokolün de yerini alması ardından konuşmalar ile bayramlaşma devam etti. Kurban bayramının önemine değinen Kartepe Müftü Vekili Hasan Aydın, herkesin bayramını kutladı.

Bayramların birer tatil olarak değil, insanlığın ve ülkemizin ihtiyacı olan sevgi, barış, dostluk, kardeşlik ve paylaşma imkanı veren günler olarak yaşanması, geleceğimiz olan çocuklara bu güzelliklerin öğretilmesi gerektiğini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, herkesin bayramını tebrik etti. Başkan Üzülmez, “Bayramınızı rahat, huzurlu geçirmeniz için belediyemiz; gerekli ekipleriyle çalışmalarına devam etmektedir. Biz seçim zamanında ortaya çıkıp seçimlerden sonra kaybolanlardan değiliz, hep buradayız halkımızın içerisindeyiz. Hüznü paylaşıyoruz, sevince ortak oluyoruz, sorunları çözüyoruz hep yanındayız. Sorunların çözümü için bize güvenip görevi emanet ettiğiniz ve bizde sizin inancınızla, güvenilen yönetim olmayı sürdüreceğiz. Bu kısacık hayatı gönülleri fethederek geçirmek hepimizin asli ideali olmalıdır. Geride kalan kazanılmış, fethedilmiş kalpler olacaktır. Bu dünyadan göçüp gittiğimizde arkamızdan güzel sözler söylenmesi en büyük kazancımız olacaktır. Attığımız her adımda gönülleri kazanmak bizim hedefimizdir. Bu vesileyle Kurban Bayramının sizin ve sevdikleriniz için hayırlara vesile olmasını ibadetinizin makbul ve kurbanlarınızın kabul olmasını dilerim” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, yardımlaşma ve paylaşma duygularının en yükseğe çıktığı bu günlerde huzur, güven, kardeşlik duyguları içinde herkesin bayramını kutladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, “Bugün geldiğimiz nokta dünyanın en huzurlu ülkelerinden biriyiz. Daha iyi olmamız da bu bayramlarda olduğu gibi kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirmemiz, bir olmamız, iri olmamız ve güçlü olmamıza bağlıdır. Biz küçük işlerle uğraşan millet değiliz, hep büyük hedeflerimiz olmuştur. Ama bizim de güçlenmemizi istemeyen fitne ve fesadı ekmek isteyenler vardır. Ama biz önce inancımızla imanımızla millete olan sevdamızla vatana olan aşkımızla Allahın izniyle bu barışı ve kardeşliği her geçen gün pekiştirerek daha güçlü bir millet olmak için uğraşacağız. Bu da herkesin kendi görevini en güzel şekilde yapmasıyla olur. O zaman kalkınma olur, güçlü ve söz sahibi oluruz. Milletimize hizmet etme noktasında biz yolumuza devam edeceğiz. Bu düşüncelerle bayramlarımızı böyle huzur ve barış içinde geçirmeyi arzu ediyoruz ” diye konuştu.

Konuşmalar ardından uzun kuyruklar eşliğinde ilçe protokolü katılımcılarla tek tek bayramlaştı.
Kaynak: İHA