Kuzey Kafkasya'da Kurban Bayramı

Müslüman nüfusun yoğun yaşadığı Rusya Federasyonuna bağlı Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinde Kurban Bayramı coşkuyla kutlandı.

Çeçenistan Cumhuriyeti'nin başkenti Grozni'de Müslümanlar, sabah saatlerinde kent merkezindeki merkez camiye akın etti. Onbin kişi kapasiteli camide bayram namazını kılan Çeçenler, daha sonra camide sergilenen kutsal emanetleri görebilmek için izdiham yarattı.
Bayram namazı, Çeçenistan'ın 250 yıllık tarihe sahip ve deniz seviyesinden 2 bin 200 metre yükseklikteki camisinde de kılındı. Savaş nedeniyle erkek nüfusun azaldığı dağlık köydeki Çeçenler tarihi camiyi dolduramadı.
Bayram namazının ardından vatandaşlar, sürgün ve savaşlarda kaybettikleri yakınlarına dua etti, kesilen kurban etlerini büyük çoğunluğunu yetim kalan çoçukların bulunduğu ihtiyaç sahibi ailere dağıttı.

Kurban Bayramı, Karaçay-Çerkes Özerk Cumhuriyeti'nde de coşkuyla karşılandı. Bayram namazının ardından geleneksel giyimleriyle bayramı kutlayan Karaçay-Çerkesler, geleneksel yemeklerden oluşan Kurban sofrasında yakınlarına ikramda bulundu.
Kaynak: AA