Tkdk Uşak'ta 166 Projeye Destek Sağladı

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Uşak İl Koordinatörü Cihan Karataş, 166 projeye toplam 29 milyon lira destek sağladıklarını söyledi.

Karataş, gazetecilere yaptığı açıklamada TKDK'nin destek programlarına ilişkin bilgiler verdi. Kurumun verdiği desteklerin sadece tarım ve hayvancılıkla sınırlı olmadığını belirten Karataş, TKDK Uşak İl Koordinatörlüğü'nün 166 sözleşmeye toplam 29 milyon lira destek verdiğini kaydetti.

Yeni yapılacak sözleşmelerle destek miktarının 47 milyon liraya yükseleceğini ifade eden Karataş, "Şu anda proje kabullerimiz sürüyor. Bir sonraki dönem başvuru çağrısını 2015 Ocak'ta başlatacağız. Kurumumuzun kentler için ayırdığı sabit bir bütçe yok. Mantıklı, uygulanabilir ve karlılığı olan bütün projelerin yüzde 50'lik harcama kalemini biz karşılıyoruz. Geri ödemesiz ve hibe olarak verdiğimiz desteklerimizden yararlanmanın bazı şartları var. Temel şart ise yatırımın yapılacağı arsayı temin etmek ve işin en az 5 yıl boyunca devamını sağlamak" dedi.

TDK desteğinin sadece tarım ve hayvancılıkla uğraşanları değil çok çeşitli sektörleri kapsadığına işaret eden Karataş şunları söyledi:
"Kurumumuz sadece tarım ve hayvancılıkla uğraşanları kapsamıyor. Bunun yanı sıra çok çeşitli sektörlere de katkılarımız var. Ahşap, metal, cam, seramik, çanak çömlek yapımı, çinicilik, dokumacılık, hasır işi, sepet dokuma, müzik aleti yapımı, keçe yapımı, halıcılık, kilimcilik, semer yapımı, taş işleme, dekoratif taş işi, sedef döşeme, hattatlık, saraçlık, folklorik bebek giysi yapımı, yorgancılık, tarak yapımı, tandır yapımı, dikiş-nakış ve süpürge yapımı gibi iş kollarına desteklerimiz var. Bu alanlarda iş yapmak isteyenler, projeleriyle bize gelsinler ve eksiklerini tamamlayıp destek almak için başvuruda bulunsunlar."
Kaynak: AA