Kdz. Ereğli Belediyesi Mezarlıklarda Mevlit Okuttu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi tarafından şehir mezarlığında mevlid programı düzenlendi.

Kdz. Ereğli Belediyesi Mezarlıklarda Mevlit Okuttu

Mevlid programına Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda Ereğli Müftülüğü’nce görevli imam hatipler tarafından Kur’an-ı Kerim ve Mevlit okundu, dua yapıldı. Yapılan duanın ardından konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, mezarlıklar müdürlüğünün 200 bin kişiye hizmet verdiğini söyledi.

Uysal konuşmasında “Belediyemiz Mezarlıklar Müdürlüğü, 31 mahalle, 5 belde ve 88 köyde yaklaşık 200 bin nüfusa hizmet vermektedir. Taziye ikramları ve defin işlemleri gibi tüm hizmetlerimiz ücretsiz yapılmaktadır. Nisan ayından bu yana 12 bin vatandaşımıza taziye ikramı ulaşırken, 600 defin işlemi gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Belen Mevkiinde yeni mezarlık projesi üstünde çalışmalarımız sürüyor. Ölüsüne saygısı olmayanın dirisine saygısı olmaz” dedi.

Mezarlığa girişinde bazı vatandaşların içi dolu su bidonlarını bir noktadan belli bir noktaya taşıdığını gözlemlediğini vurgulayan Başkan Uysal, tüm mezarlıklarda bulunan çeşme sayılarını artıracaklarını belirterek, bu tür sorunları aşacaklarının sözünü verdi. Başkan Uysal vatandaşların bu konudaki her türlü görüş ve önerilerine de açık olduğunu sözlerine ekledi.

Şehir mezarlığında düzenlenen programa katılan vatandaşlara Ereğli Belediyesi tarafından etli pilav, ayran ve mevlid şekeri ikramında bulundu. Vatandaşların yoğun ilgisine maruz kalan Başkan Uysal, küçük çocuklara ilgi gösterirken, bazı vatandaşlarla da bir süre sohbet etti.
Kaynak: İHA