İzmir'de Yediemin Deposunda Hırsızlık İddiası

Aliağa ilçesinde yediemin deposunda satılmayı bekleyen hacizli otomobillerin parçalarını sattıkları iddia edilen şebekenin 4 üyesi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Aliağa ilçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine farları yanmayan ve plakasız bir otomobili takibe aldı. Siteler mahallesi Yurttaşlar kavşağında otomobili durduran ekipler, araç sürücüsü E.S (27) ve S.Y (24) ile birlikte otomobilin sorgusunu yaptı.
Şüphelilerin verdiği 2 plaka bilgisi de otomobille uyuşmayınca şahıslar gözaltına alındı. Otomobilde yapılan aramada ise radyatör, otomobillere takılan LPG tankı, araç farı, kriko gibi çeşitli yedek parçalar ele geçirildi.
Polis, yaptığı araştırmada şüphelilerin kullandığı otomobilin haciz edildiğini ve satışı için 2009 yılında Aliağa Güzelhisar yolu üzerindeki yediemin deposuna kaldırıldığını belirledi. Soruşturmayı genişleten ekipler, otomobilde bulunan yedek parçaların da aynı yediemin deposundaki otoparka çekilen başka araçlara ait olduğunu tespit etti.
Şüphelilerin bağlantılarını araştıran polis ekipleri, S.Y (22) ve S.Ü'yü (32) de gözaltına aldı.
Emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.S, S.Y ve S.Y tutuklandı, S.Ü ise "adli kontrol" hükmünden yararlandırılarak serbest bırakıldı.
E.S'nin otomobil tamircisi olduğu S.Y'nin ise yediemin deposunun bekçisi olduğu öğrenildi.
Şüphelilerin kullandığı otomobilin ise Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne çekildiği, savcılık talimatıyla kriminal incelemesi yapılacak olan otomobilin daha sonra yediemin deposuna teslim edileceği bildirildi.

Kaynak: AA