Ak Parti İzmir İl Başkanlığı'nda Bayramlaşma

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "Ne yazık ki uluslararası camia, BM denilen örgüt küresel sorunlara çözüm üretemiyor, sadece seyrediyor. dünyanın barışı istikrarı buradaki 5 ülkenin insafına terk edilemez" dedi.

Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın Kaya Termal Otel Kardelen Salonu'nda düzenlediği bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, son 9 ay içinde iki seçim yaşandığını bu seçimlerden başarıyla çıkan AK Parti'nin, kurucu lideri ve genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı makamına taşıdığını belirtti.

Salondaki partililerin, "Yolların kralı Binali Yıldırım" tezahüratlarına karşılık Yıldırım, yolların kralının olamayacağını ancak yolların kuralının olabileceğini söyledi.

Yıldırım, "Bayram üzeri vatandaşlarımız yollara düşecekler. Bu vesileyle sizin için 11 yıl boyunca güzel yollar yaptık, güzel havalimanları yaptık. Yeter ki ayağınıza taş değmesin, rahat konfor içinde keyifle yolculuk yapın diye. Siz siz olun sevdiklerinize ulaşmak için kurallara uyun. Çünkü bize lazımsınız. Bu ülkenin önünde çok büyük hedefler var. Çok güzel günler var. Biz geçmişimizle övünürken geleceğimizi de inşa ederek gidiyoruz" diye konuştu.

Recep Tayip Erdoğan'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olmasıyla Türkiye'de demokrasinin yeni bir noktaya geldiğini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:
"Yeni genel başkanımız seçtik yeni başbakanımızı belirledik ve dedik ki 'durmak yok yola devam' durmayacağız yola devam edeceğiz. Çünkü 2023 hedeflerimiz var çünkü 2053 rüyamız var Çünkü 2071 hedeflerimiz var bunlara ulaşmak için bu ülkenin gelecek nesillerinin gençlerimizin evlatlarımızın gurur duyacağı bir ülke bırakmak için daha çok çalışacağız daha çok gayret edeceğiz.
AK Parti 14 yıllık geçmişiyle Türkiye'nin kaderini değiştirecek bir çok olayı milletimize tattırdı. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı olunca ellerini ovalamaya başladılar. Artık 'Recep Tayyip Erdoğan gidince AK Parti efsanesi de bitecek' dediler. Onlar bizi kavgalı gürültülü CHP kurultaylarına benzettiler ama AK Parti olgunluğun, erdemin, demokrasinin gereğini yaptı. Hiçbir söyleme, hiçbir dedikoduya itibar etmeden olağanüstü genel kurulu da yaptık genel başkanımızı da başbakanımızı da seçtik. Kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Önümüzde 2015 seçimleri var. Bize düşen İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin her tarafında başlattığımız bu kutlu yürüyüşü kararlılıkla sürdürmektir."
- "BM çifte standart uyguluyor"
Dünyada bir takım sorunlar yaşandığına işaret eden Yıldırım, Türkiye'nin bayramı huzur içinde karşıladığını ancak çevresindeki bir takım ülkelerin ve milletlerin aynı mutluluğu yaşayamadığını ve bu kadar şanslı olmadığını dile getirdi.
Yıldırım şöyle devam etti:
"Masum çocuklar, günahsız siviller ölmeye devam ediyor. Ne yazık ki uluslararası camia, BM denilen örgüt küresel sorunlara çözüm üretemiyor, sadece seyrediyor. Veya işine geldiği zaman müdahale ediyor, İşine gelmediği zaman ise görmezlikten geliyor. Dünyanın barışı istikrarı buradaki 5 ülkenin insafına terk edilemez. BM'de193 üye ülke var. 5 tane büyük birader var onlar ne derse o oluyor. İsrail bombaları indirdiğinde 'çıt' yok başka bir islam ülkesinde herhangi bir karışıklık olduğunda hepsi ayağa kalkıyor. Artık insanlık, uluslararası camia bu çifte standartı bu ikiyüzlülüğü bugün dünden daha fazla sorgular hale geldi. Bölgede kadim medeniyetlerin sahibi, bir ülke olarak dünya barışının ve kardeşliğinin sağlanması için hiçbir tehdide ve şantaja boyun eğmeyen, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, mazlumların ve mağdurların sesi olarak hep gür sesiyle haykırıyor. Biz de dünyadaki haksızlıkların sona ermesi için aynı bilinçle çalışıyoruz."
Yıldırım, konuşmasını, sesinde oluşan "kısıklık" nedeniyle sürdüremeyince partililerin alkışlı tezahüratları arasında sonlandırdı.
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise Kurban Bayramı'nın barış getirmesi temennisinde bulunarak, "Bayramla birlikte bölgemizdeki tüm sıkıntıların sona ermesini diliyorum. Dün TBMM'de kabul ettiğimiz tezkere inşallah coğrafyamıza huzur ve mutluluk getirecektir" dedi.

Konuşmaların ardından kürsünün önünde sıralanan protokol üyeleri ve partililer bayramlaştı.
Kaynak: AA