Sü Rektörü Prof. Dr. Gökbel'den Baltık Ülkelerine İşbirliği Ziyareti

Selçuk ǜniversitesi (Sǜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Erasmus + Programı kapsamında uluslararası işŸbirliğŸi anlaşŸmaları yapmak üzere Letonya, Estonya ve Litvanya'nın çeşŸitli yükseköğŸretim kurumlarına ziyaretlerde bulundu.

Avrupa Komisyonu ve Ulusal Ajans tarafından da desteklenen ziyaretler kapsamında mevcut Erasmus anlaşŸmaları gözden geçirildi. AnlaşŸmalar kapsamına yeni programların dahil edilmesi konusunda fikir birliğŸine varıldı.
Gökbel, ziyaretle ilgili yaptığŸı açıklamada, Baltık ülkelerine yaptıkları ziyaretlerde Tallinn Health Care College, Latvia University of Agriculture, Liepaja University, Lithuania Business University of Applied Sciences, Kaunas University of Technology, University of Vilnius ve University of Turiba ǜniversitelerine işŸbirliğŸi görüşŸmelerinde bulunduklarını belirtti.

Ziyaret kapsamında uluslararası konferanslar, ortak projeler ve çeşŸitli alanlarda işŸbirliğŸi yapma fırsatlarının öne çıktığŸını ifade eden Gökbel, şŸunları kaydetti:
"GörüşŸmelerde üst düzey karşŸılamanın ardından karşŸılıklı üniversite tanıtımları ve hangi alanlarda anlaşŸma yapılabileceğŸi konularında görüşŸ alışŸverişŸinde bulunduk. Erasmus + Programı kapsamında anlaşŸma portföyümüzü çeşŸitlendirmek amacıyla ziyarette bulunduğŸumuz üniversitelerde sağŸlık bilimleri, tıp, hukuk, ziraat, filoloji, ekonomi, işŸletme, fen bilimleri ve teknik bilimler başŸta olmak üzere birçok alanda anlaşŸma yapmak üzere mutabakata vardık. Bu ziyaretler, eski anlaşŸmaları gelişŸtirmek ve yeni işŸbirliklerine zemin oluşŸturması açısından önem arz ediyor."
 
Kaynak: AA