Olta İğnesi Caretta Carettanın Sonu Oldu

Kuşadası ilçesinde hareketsiz halde bulunan, olta iğnesinin boğazına saplanması nedeniyle beslenemediği belirlenen caretta caretta, kurtarılamadı.

Davutlar Mahallesi'ne bağlı Sevgi Plajı açıklarında, amatör balıkçılar tarafından ağzında misinayla su yüzeyinde hareketsiz halde bulunan caretta caretta, Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneğine (EKODOSD) yetkililerine teslim edildi.
Derneğe üye gönüllü veterinerler, caretta carettanın röntgenini çekerek, boğazına olta iğnesi saplandığını belirledi.
Olta iğnesi çıkarılmasına rağmen caretta caretta, yaklaşık bir saat sonra öldü.
Dernek Başkanı Bahattin Sürücü, iğnenin boğaza takılan bölümünün tamamen kararmasından, caretta carettanın uzun süredir beslenemediğinin ve halsiz düştüğünün anlaşıldığını belirterek, "Serum, vitamin ve antibiyotik verilmesine rağmen caretta caretta, ancak bir saat yaşayabildi" dedi.

İğnenin, paragat misinasında kullanıldığını belirlediklerini dile getiren Sürücü, şunları kaydetti:
"Paragat misinaları nedeniyle birçok deniz kaplumbağası yaşamını yitirmekte ya da kolları kesilip, sakat kalmaktadır. Bu genç birey de bir paragat misinasında bulunan iğneyi yutmuş. Bunu gören balıkçı muhtemelen misinayı keserek, carettayı denize bırakmış. Bu şartlarda kaplumbağa dalamamakta ve beslenememektedir. Bu gibi durumlarda misina kesinlikle kesilmemeli, caretta tekne içine alınarak üzeri ıslak havluyla örtülmelidir."
Kaynak: AA