Güngiad’dan Vali Aksoy’a Ziyaret

Diyarbakır’a yeni atanan Vali Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret eden Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal, kente yeni yapılan havaalanının gümrüklü olması gerektiğini belirtti.


GÜNGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akbal, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Diyarbakır’a yeni atanan Vali Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Akbal, Vali Aksoy ile görüşmelerinin iki başlıkta geçtiğini söyledi.

Bunlardan birincisinin kente yapılan yeni havaalanı olduğunu ifade eden Akbal, “Yapılacak havaalanının gümrüklü olması ve uluslararası kargo taşıması yapılması gerektiğini kendilerini ilettik. Diğer bir konu ise GAP’ın en önemli barajı olan Silvan Barajı’ydı. Barajın ne zaman tamamlanacağına ilişkin bilgi aldık. Ayrıca GÜNGİAD olarak barajı ziyaret etmek ve çalışmaları yerinde görmek istediğimizi kendilerine bildirdik. Kendileri de bir sivil toplum örgütü olarak bizlerin bu konularla ilgili hassasiyet göstermesinin çok önemli olduğunu söyledi" dedi.

Kaynak: İHA