Mersin’in Doğu Girişi Yenileniyor

Yıllardır kent girişindeki hoş olmayan görüntüler, İçel Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları sayesinde artık tarihe karışıyor.

Mersin’in Doğu Girişi Yenileniyor

Tarsus’tan, kent girişine kadar olan alanda bakım ve temizlik seferberliği başlatan İçel Büyükşehir Belediyesi, düzenli olarak ana cadde boyunca çift yönlü mıntıka temizliği, orta refüj ve göbeklerde peyzaj ve ağaç budama çalışması yapıyor. 1 Nisan 2014’ün İçel için bir milat olduğuna vurgu yapan İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, şehir girişinin çarpık yapılaşmanın ötesinde, ilgisizliğe terk edilmiş görünümünün kendisini çok üzdüğünü belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devraldıktan sonraki ilk talimatlarından birinin, kentin özellikle doğu girişindeki İçel’e yakışmayan kendi haline bırakılmışlığın yarattığı nahoş görünümün giderilmesi olduğunu söyledi.

İçel’e dışarıdan gelenlerin de kentimiz hakkında olumsuz kanıya sahip olmasına neden olan ve İçellileri üzen kent girişinin bu nahoş görüntüsünün artık tarihe karışacağını ifade eden Kocamaz, “Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘İçelliler İçel’e sahip çıkınız’ sözünü kendimize ilke ve görev edinerek, gece gündüz çalışıp İçelimizi hak ettiği noktaya taşıyarak İçelimize sahip çıkacağız. Çünkü başka İçel yok” dedi.

İçel için yeni bir sayfanın açıldığını kaydeden Kocamaz, "İçel ve İçel’de yaşayan herkes hizmetin en güzeline layıktır. Gayemiz, hizmet aşkımız ve İçel’e olan sevdamızla başladığımız bu yoldan, alnımızın akıyla çıkmak ve İçel’i hak ettiği noktaya taşımaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA