Mersin'in Tanıtımında 'Teknoloji' Dönemi

İçel Büyükşehir Belediyesi, kentin turizm potansiyelini arttırmak ve tanıtımını güçlendirmek için, "Tıkla Turla İçel'i" ve "Tekno İçel" projelerini hayata geçirecek.

Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Kent Bilgi Bankası Şube Müdürü Eylem Eren, Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen proje tanıtım toplantısında, "Tıkla Turla İçel'i" projesi hakkında bilgi verdi.
Eren, Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) desteklediği proje kapsamında, 13 ilçeye, 35 ayrı bilgi terminali yerleştirileceğini belirterek, şöyle konuştu:
"İlin tamamını kapsayan proje, Türkçe, İngilizce, Almanya, Fransızca ve Arapça olmak üzere 5 dilde hizmet verecek. Kurulacak bilgi terminallerinde de kablosuz internet yayını olacak. Bu terminaller aracılığıyla ilimizdeki turizm hizmetleriyle ilgili bilgiler başta olmak üzere, kentle ilgili her türlü veriye ulaşılabilecek. Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerimizin, öğrenmek isteyebileceği her türlü bilgiye, pratik olarak erişmesini amaçlıyoruz."
Bilgi terminallerinin kurulacağı noktada eğitici seminerler verileceğini ifade eden Eren, proje maliyetinin 662 milyon 241 bin lira olduğunu, bunun 459 milyon 930 bin lirasının ÇKA tarafından hibe edildiğini belirtti.

"Tekno İçel" projesinin de, bilişim araçları kullanılarak, kentin 360 derece sanal turla gezilebilmesini amaçladığını kaydeden Eren, "Büyükşehir ve METAB aracılığıyla yapılacak projeyle kent, internet ortamında sanal tur ile tanıtılacak. Yerli ve yabancı turistlerimize kenti tanıtmayı amaçlayan projede, İçel'in sahip olduğu doğal ve kültürel zenginlikler bir açık hava müzesi gibi 360 derece izlenebilecek. Bu sistem de Türkçe, İngilizce, Almanca ve Arapça olarak 4 dilde hizmet verecek. Projeyle, turizm alanı ilan edilen 8 turizm bölgemizde yatırımcılara tanıtılacak" diye konuştu.

Toplantıda, turizm projelerinin yanı sıra, İçel'e gelen Suriyeli sığınmacıların kente ve hayata adaptasyonu için oluşturulan "İçel'de Yeni Hayat" projesi ve belediyecilik faaliyetlerinin teknolojik ortama aktarılmasını kapsayan "Bulut Belediye" projelerinin de tanıtımları gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, kurum temsilcileri ve şube müdürleri katıldı.

Kaynak: AA