Kiraz'ın Hayvan Dostluğu Tescil Edildi

Hayvan Hakları Derneği (HAYTAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder, bir süre önce hayvan hakları ihlali iddialarıyla gündeme gelen Kiraz Belediyesi'ni ziyaret etti.

Kiraz'ın Hayvan Dostluğu Tescil Edildi
Önder iddiaların asılsız olduğunu gördüklerini ifade ederek Başkan Saliha Özçınar Şengül'e teşekkür etti.
Bir süre önce Kiraz Belediyesi'nin bölgedeki sokak hayvanları için kurduğu Hayvan Barınağı'ndaki hayvanların aç bırakıldıkları ve birbirlerini yedikleri iddiaları ortaya atılmış, Başkan Şengül iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, hayvan hakları savunucularını Kiraz'a davet etmişti. Bu davet üzerine Hayvan Hakları Derneği (HAYTAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder, beraberinde Basın Danışmanı Şule Baylan ile birlikte Kiraz'a gelerek Başkan Şengül ile birlikte barınakta incelemelerde bulundu.

HAYTAP Temsilcisi Önder, Kiraz'da hayvanların çok iyi bakıldığını tesbit ettiklerini ifade ederek, ''Sayın Başkanın verdiği hizmet takdir edilecek cinsten. İddialar kesinlikle doğru değil. Bu iddiaları ortaya atanlar bilsinler ki, hayvanlara en büyük kötülüğü yapıyorlar. Başkana bu hizmetinden dolayı teşekkür ediyoruz'' dedi.

Başkan Şengül ise, HAYTAP'ın ve Temsilci Esin Önder'in gerçekleri görerek, iddiaların gerçek olmadığını tarafsız bir gözlemle dile getirdiğini söyledi.

Başkan Şengül; ''Umarım bundan böyle bizi ve hayvanlarımızı rahat bırakırlar. Biz her türlü canlının yaşam hakkını korumak için çaba sarfediyoruz. Bu destek bize daha da güç verdi. HAYTAP'a teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Kaynak: İHA