Ulugöl Turizm Merkezi Olma Yolunda İlerliyor

Ordu’nun Gölköy ilçesinde bulunan Ulugöl Tabiat Parkı, her mevsim olduğu gibi sonbahar mevsiminde de göz kamaştırmaya devam ediyor.

Ulugöl Turizm Merkezi Olma Yolunda İlerliyor

Her mevsimi ayrı bir güzel olan Ulugöl Tabiat Parkı, yaprakların rengarenk solmaya başlamasıyla birlikte doğaseverlerin akınına uğramaya başladı.

Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye başlayan Ulugöl Tabiat Parkı’nda turizmle ilgili yatırımlarda başlamış durumda. Doğal yapısı bozulmadan turizme hizmet verecek olan Ulugöl Tabiat Parkı’nın içinde şuanda 20 adet bungalov evlerin yapımı başladı.

Tamamı ahşap olarak yapılan evlerin en kısa zamanda bitirilip turizmin hizmetine sunulacağı öğrenildi. 2009 yılında Tabiat Parkı olarak tescillenen Ulugöl Tabiat Parkı’nın ulaşım sorunu da bulunmamakla birlikte, sahilden hızlı bir şekilde ulaşım sağlanıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından, taşıdığı doğal kaynak ve rekreasyon değerlerinin yüksek olması nedeniyle 2009 yılında Türkiye'nin 36. "tabiat parkı" olarak ilan edilen Ulugöl Tabiat Parkı, yerli ve yabancı turistlerin ve gezginlerin uğrak yeri haline geldi. Ordu Kent merkezine 74 kilometre uzaklıkta, tomografik yapısının yanı sıra toprak geçirgenliğinin az olması nedeniyle yeraltı sularından oluşan 7 hektar ve yaklaşık 120 metre derinliğindeki Ulugöl, Karadeniz'de doğal yapısıyla yeşille mavinin birleştiği ender alanların başında geliyor.
Kaynak: İHA