Safra Kesesinden 5 Santimetre Büyüklüğünde Taş Çıkarıldı

Sivas Numune Hastanesine mide ağrısı şikayetiyle başvuran hastanın safra kesesinden kapalı ameliyat yöntemiyle 5 santimetre büyüklüğünde taş çıkarıldı.

Karın ve göğüs kafesi içindeki organların yer değiştirmesi olarak bilinen Situs İnversus Totalis (SİT) hastası 2 çocuk annesi Zennure Kırlangıç (39), 15 gün önce mide ağrısı şikayetiyle Sivas Numune Hastanesine başvurdu.
Tetkiklerinde safra kesesinde taş tespit edilen Kırlangıç'tan kapalı ameliyat yöntemiyle 5 santimetre büyüklüğünde taş çıkarıldı.
Kırlangıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ameliyatı gerçekleştiren doktorlara teşekkür ederek, "Başka yere gitmeye gerek yok, bizim doktorlarımız da bu ameliyatları yapabiliyor. Organlarımın farklı yerlerde olduğunu 1 yıl önce öğrendim" dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Numune Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Mustafa Koç, kapalı ameliyatla hastanın safra kesesindeki taşı aldıklarını anlatarak, "Hastamız ameliyattan 6 saat sonra ayağa kalkmış, 8 saat sonra gıda almaya başlamış ve 24 saat sonra da taburcu edilmiştir" dedi.

Kaynak: AA