Batı ve Orta Afrika'daki Ebola Salgını

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Ebola virüsü ile mücadele çalışmalarını Almanya'nın Venezuela Büyükelçisi Walter Lindner'in yürüteceğini söyledi.

Federal Basın Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Seibert, Linder'in Afrika ve kriz bölgeleriyle ilgili tecrübeli olduğunu belirterek, "Lindner'ın görevlendirilmesi Almanya'nın bölge ülkelerine yönelik çabalarının daha iyi gelişmesini sağlayacak" dedi.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Ingo Gerhartz, Eurofighter savaş uçaklarında teknik sorunların ortaya çıkmasına rağmen bunun sıkıntı oluşturmayacağını belirterek, "Eurofighter'lerde kalite kusurlarının olması rahatsız edici. Bu savaş uçaklarını 10 yıldır kullanıyoruz ve 55 bin uçuş saatinde şimdiye kadar hiç uçak kazası meydana gelmedi" diye konuştu.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Bakanlığı Sözcüsü Veronika Ulbert, kış mevsimi öncesi Alman hükümetinin Ukrayna'ya yardımda bulunmaya hazırlandığını bildirdi.
Ulbert, bu konuda bir plan hazırladıklarını belirterek, "Yardımların bölgedeki köylere ulaşmasını planlıyoruz. Ekim ayı içinde yardımların Ukrayna'ya ulaşmasını planlıyoruz ama detaylar henüz belli değil" diye konuştu.

Gönderecekleri yardım malzemeleriyle ilgili Ukrayna'daki yetkililerin talepleri doğrultusunda hareket edileceğini belirten Ulbert, "Isıtıcı, su ve mazot deposu ve yorganlar gibi malzemeler olabilir ama henüz bu kararlaştırılmadı" ifadelerini kullandı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer de Almanya'nın Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk'un talebi üzerine hareket ettiğini hatırlatarak, "Yatsenyuk sadece Almanya'dan değil, uluslararası toplumdan insanlara gelecek kış yardımda bulunmalarını istedi. İhtiyacı karşılamayı yalnız Almanya başaramayacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA