Nevşehir'de Büyükbaş Hayvanlar İçin Küpeleme Sözleşmesi İmzalandı

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği arasında büyükbaş hayvanlar için küpeleme sözleşmesi imzalandı.

Sözleşme törenine, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Nevşehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Osman Özkan, Şube Müdürleri ve teknik personel katıldı.

Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların tanımlanması ile İlgili yönetmeliklerinde değişiklik yapıldığını belirterek yönetmeliğinin geçici 1. maddesinde yapılan değişiklik gereğince her yaştaki sığır cinsi hayvanların 20 günlük tanımlama süresine bakılmaksızın en geç 30 Haziran 2014 tarihine kadar tanımlama ve kayıt işlemlerinin yapılacağını kaydetti.

Koyun ve Keçi türü hayvanların tanımlanması işleminin ise en geç 31 Aralık 2014 tarihine kadar yapılması gerektiğini ve her yaştaki koyun ve keçi türü hayvana kimliklendirme ile kayıt işlemi yapılacağını ifade eden Yılmaz, hayvanları Küpeli ve kayıtlı olmayan yetiştiricilerin mağdur olmamaları için yönetmeliklerde belirtilen süre içinde küpeleme yetkisi verilen Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine, küçükbaş hayvanlar için İl veya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat ederek, küpeletmeleri gerektiğini dile getirdi.
Yılmaz, ayrıca, 2014 yılı için büyükbaş hayvanlar için küpeleme faaliyetlerinin İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği arasında imzalanan sözleşme ile yeniden Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine devredildiğini açıkladı.

Yılmaz'ın açıklamasının ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği arasında karşılıklı sözleşme imzalandı.
Kaynak: AA