Bodrum'da Atatürk Yol Koşusu Yapıldı

Bodrum'da 27 Aralık'ta kötü hava koşulları nedeniyle ertelenen Atatürk Yol Koşusu, yapıldı.

Fırtına ve yağmurlu havalardan yüzünden ertelenmek zorunda kalınan koşu, geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce 8 kategoride gerçekleştirilen koşuya, Bodrum Yarımadası'ndaki okullardan yaklaşık 400 öğrenci katıldı.

Bodrum İçmeler mevkisi ile İskele Meydanı arasında gerçekleştirilen koşuda bazı öğrenciler fenalaştı. Öğrencilere ambulanslarda bulunan sağlık ekipleri ilk müdahalede bulundu.
Bodrum Belediyesi Spor Sorumlusu Filiz Tan, gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyonun kötü hava koşulları nedeniyle iki kez ertelendiğini hatırlattı. Koşuda bazı öğrencilerin baygınlık geçirdiğini ifade eden Tan, "Bunlar hocalarımızın çocuklara antrenmanlarını eksik yaptırmalarından kaynaklanıyor. Uzun mesafe koşusu öyle kolay bir koşu değildir. Çok iyi çalışmak lazım ama her sene böyle bir, iki tane oluyor" diye konuştu.


Koşuda küçük kızlarda Yağmur Düzleğen, küçük erkeklerde Eren Bayraktar, yıldız kızlarda Hatun Koç, yıldız erkeklerde Ünal Demiröz, genç kızlarda Zehra Oğuz, genç erkeklerde Alper Erkaya, büyük erkelerde Nebi Aksın, veteranlarda ise Yaşar Anter birinci oldu.
Koşunun ardından Bodrum Belediye Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törene katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, sporculara plaket ve madalya verdi.
Kaynak: AA