Sur Belediye Başkanı Demirbaş’tan Helalleşme Yemeği

Mart ayında yapılacak yerel seçimlerden sonra görev süresi dolacak olan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, muhtarlar ve farklı inanç gruplarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Sur Belediye Başkanı Demirbaş’tan Helalleşme Yemeği

Diyarbakır’da 10 yıldır Sur Belediye Başkanlığı'nı yürüten Abdullah Demirbaş, Sur ilçe mahalle muhtarları, farklı dinlerin temsilcileri ve Kırklar Meclisi Üyeleri yemekte bir araya gelerek helallik istedi. Demirbaş'ın, düzenlediği helalleşme yemeğine, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Diyarbakır Büyükşehir eşbaşkan adayları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile Sur Belediyesi eşbaşkan adayları Seyit Narin ve Fatma Şık Barutçu, farklı inanç gruplarının temsilcileri katıldı.

Yemek öncesi konuşan Abdullah Demirbaş; “10 yıldır sizin desteğiniz ve gücünüzle bizler çalışmalarımızı sürdürdük ve bu aşamaya getirdik. Bayrağı biz almıştık ve çalıştık şimdi de bayrağı yeni gelen arkadaşlara teslim ediyoruz. Bize oy verenlere de vermeyenlere de partimizin görüşüyle ayırmaksızın hizmet ettik. Verdiğimiz hizmetlerde elbette ki hatalarımız, yanlışlarımız olmuştur. Bu hatalar ve yanlışlarımız için bizi affedin. Hatalar, yanlışlar ve eksiklikler bizim, başarı partimiz ve halkımızın başarısıdır” dedi.

Demirbaş, Diyarbakır’ın kültürünü, kimliğini ve dinini tüm dünyaya tanıttıklarını söyledi.

Demirbaş, "Diyarbakır tarihi bir yerdir. 8 bin yıllık bir tarihe sahiptir. 33 medeniyet bu şehirde yaşadı ve yaşamaya de devam ediyor. Bazı yönetimler, Diyarbakır’ın kültürünü, dilini, dinin yok etmek için çok uğraştılar ama bizler halkımız ve partimizle bunu yaşattık. Artık dünya bilmeli 40 milyon Kürt var ve artık Kürtler kimlik sahibi olmalı. Bütün dünya bilmeli ki Türkmen, Süryani, Ermeni, Kürt, Keldani, Alevi bütün halklar ve dinler birlikte yaşayacak. Bu esas üzerinden bütün dünya bilmelidir ki bunun için mücadele edeceğiz. Şimdiye kadar kültürümüzün, kimliğimizin, dilimizin yaşamaya devam etmesinin bir sebebi de medreselerimizdir. Bunun için sizleri tebrik ediyorum Bu 10 yılda yaptığınız denetim için teşekkür ediyorum. Bugün sizden helallik istiyoruz. Sizlerden hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Sizlere, partimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Görevi yeni arkadaşlarımıza devrediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA