Aydın'da Yurtta Kalan Öğrencilerin Tepkisi

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, yurtlarının merkeze uzak olması nedeniyle gasp ve taciz olaylarına maruz kaldıklarını iddia eden üniversiteli kız öğrencilerin güvenlik konusundaki tüm tereddütlerini ortadan kaldıracaklarını bildirdi.

Yurtkur'a ait Işıklı Kız Yurdu'nda kalan iki kız öğrencinin tacize uğrayıp çantalarının gasp edilmesiyle öğrenciler tarafından düzenlenen eylemin konusuyla ilgili, Aydın Valisi Erol Ayyıldız başkanlığında, bazı kız öğrencilerin de katılımıyla toplantı düzenlendi.

Vali Ayyıldız, toplantıdaki konuşmasında, ailelerin kendilerine emaneti olan öğrencilerin, kentte sağlıklı ortamlarda eğitim almalarını ve barınmalarını sağlamak zorunda bulunduklarını söyledi.

Kız öğrencilerin kaldıkları yurttan başka yere taşınmasının, sorunu çözemeyeceğini vurgulayan Ayyıldız, "Yurdun çevresinde güvenlik önlemlerinin artırılmasıyla ilgili gerekli talimatları, emniyet birimlerine verdim. Yurdun giriş ve çıkışlarındaki MOBESE kameralarının sayısı artırılacak. Sokakların aydınlatmasını sağlayarak, yabancı kişilerin yurdun çevresinde gezmelerini de önleyeceğiz. Öğrencilerimizin güvenlikleri konusundaki tüm tereddütlerini ortadan kaldıracağız. Öğrencilerimiz korkmasın, içleri rahat olsun" diye konuştu.

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu da yurdun kampüse uzaklığının, şikayet konusu olduğunu anlatarak, "Yurtkur yetkilileri, kentimizdeki barınma konusuyla ilgili yeni düzenleme yapacaklarını söyledi.

Doğrudan bizi ilgilendiren bir konu değil ancak öğrencilerimizin yaşadığı her türlü sorunun giderilmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

Kaynak: AA