Mehmet Şimşek'ten yabancı yatırımcılara güvence

Maliye Bakanı Şimşek ekonominin yolsuzluk operasyonundan etkilenmemesi için harekete geçti.

Mehmet Şimşek'ten yabancı yatırımcılara güvence
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'yi sarsan operasyon sonrasında 300 ülkeyle telekonferans yöntemiyle görüştüklerini açıkladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Amerika başta olmak üzere diğer ülkelerden 300'e yakın yatırımcıyla telekonferans sistemiyle ülkedeki ekonomik durumu anlattığını ifade ederek, "Sağlıklı ekonomi politikalarının devam ettiğini yatırımcılara söyledim. Yatırımcılarla diyalog içindeyiz. Her şeye rağmen Türkiye'ye güven devam ediyor. Çünkü faizlerde bir miktar yükselme varsa da reel faizler oldukça düşük seviyededir. Bu aslında bir anlamda Türkiye'ye olan güveni gösteriyor" dedi.

"SEÇİM YILINDA DAHİ MALİ DİSİPLİN KORUNACAK"


Seçim bölgesi Batman'da ziyaretlerde bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, basın mensuplarının Türkiye'nin son günlerdeki ekonomik durumu ile ilgili sorularını yanıtladı. Bakan Şimşek, geçen Perşembe günü Amerika başta olmak üzere diğer ülkelerden 300'e yakın yatırımcıyla telekonferans sistemiyle ülkedeki ekonomik durumu anlattığını söyledi. Sağlıklı ekonomi politikalarının devam ettiğini yatırımcılara söylediğini ifade eden Maliye Bakanı Mehnmet Şimşek, "Yatırımcılarla diyalog içindeyiz. Her şeye rağmen Türkiye'ye güven devam ediyor. Çünkü faizlerde bir miktar yükselme varsa da reel faizler oldukça düşük seviyededir. Bu aslında bir anlamda Türkiye'ye olan güveni gösteriyor. Yine de işin bütçe ayağını güçlü tutmaya devam ediyoruz. Mali disiplin ayağı çok önemli. Önümüzdeki ayda iyi sonuç elde edeceğiz. Seçim yılında dahi mali disiplin korunacak" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçede kaygıya gerek olmadığını, Performans ve uygulamaları ile bunu ortaya koyduklarını da ifade ederek, "Türkiye'nin makro ekonomik temelleri sağlamdır. Kamu maliyesinde de oldukça güçlüyüz. Bankacılık sektörü ve hane halkı bilançosu sağlıklıdır. Tüketici kredilerinin çoğu sabit. Hareketlilik tüketicinin bilançosuna çok da yansımıyor. Onları bu tür şoklara karşı korunaklı hale getirdik. Özel sektörün borcuna ilişkin kaygılar var ama özel sektörün de varlıkları var. Türkiye'nin ekonomi temelleri sağlamdır"diye konuştu.

"GÜNLÜK HAREKETLER İÇİN YORUM YAPMAYI DOĞRU BULMUYORUM"

Ekonomideki günlük hareketlere karşı yorum yapmayı da doğru bulmadığını da ifade eden Bakan Şimşek, "Bu ülkenin makro temelleri sağlamdır. Kısa vadeli iniş ve çıkışları abartmamak lazım. Siyasi istikrara yönelik faaliyetlerden ötürü piyasada bir dalgalanma da söz konusu. Eminim taşlar yerine oturacak. Zaman zaman ortalık toz-duman görülebilir. Milletimizin desteğiyle siyasi istikrar korunacak. Mikro ekonomik alanda yapacağımız reform ve politikalarla diğer kaygıları da telafi edeceğiz" dedi.