Suriyeli Türkmenlerden Türkiye'ye Teşekkür

Suriye Demokratik Türkmen Hareketi (SDTH), Suriye devrimine verdiği destek ve insani yardımlarından dolayı Türk halkı ve hükümetine teşekkür etti.

SDTH'den yapılan yazılı açıklamada, Suriye devrimine verdiği destek sebebiyle Türkmenlerin ve Türkiye'nin Esed rejimi ile emperyalist lobilerin hedefinde olduğu belirtilerek, "Suriyeli Türkmenler başta olmak üzere, masum ve mazlum Suriye halkının tek umut kapısı olan Türkiye, bizi, yaptığı insani yardımlar, sığınma kampları ve misafirhaneleri ile yalnız bırakmamıştır. Esed'e karşı verdiğimiz mücadelede bize destek olan Türk halkı ve hükümetine teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Türk hükümeti, sınırları kaldırarak, çocuklara okullar açtı. Yaralıları tedavi etti, bizlere maddi manevi destekte bulundu. Tek umut kapımız olan Türkiye ve hükümeti, Türkmenler üzerinden vurulmak isteniyor. Bu alçak oyunları, saldırıları kınıyoruz" denilerek Türkmenlerin iç siyaset malzemesi yapılmasından üzüntü duyulduğu belirtildi.
Açıklamanın sonunda, "Esed zalimine ve emperyalist güçlere karşı verdiğimiz, onur ve özgürlük mücadelesinin üçüncü yılını dolduruyoruz. Bizi, mücadelemizde yalnız bırakmayan, Türk halkına, hükümetine ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkürü bir borç biliriz" denildi.
Kaynak: AA