Bıeber’ı Sınır Dışı Etmek İçin 220 Bin İmza

Beyaz Saray’ın resmi internet sitesinde, Kanada doğumlu şarkıcı Justin Bieber’ın ABD’den sınır dışı edilmesi için başlatılan bir imza kampanyasını 220 bin kişi imzaladı.

Bıeber’ı Sınır Dışı Etmek İçin 220 Bin İmza
Çarşamba günü 100 bin civarında olan imzaların birkaç saat içerisinde 200 bine çıkması dikkat çekti.

Beyaz Saray’ın resmi internet sitesinin, Amerikan vatandaşlarının hükümete seslerini duyurabilmesi için kullanılan ‘We the People’ kısmında 23 Ocak tarihinde, Justin Bieber’ın vizesinin iptal edilerek ABD’den sınır dışı edilmesi ve Kanada’ya geri gönderilmesini talep eden bir kampanya başlatıldı. İmza kampanyasının açıklama notunda, “ABD halkı olarak dünya pop kültüründe yanlış temsil edildiğimizi hissediyoruz. Tehlikeli, umursamaz, zararlı ve madde bağımlısı Justin Bieber’ın sınır dışı edilmesini ve yeşil kartının iptal edilmesini talep ediyoruz. Bieber, yalnızca insanlarımızın güvenliğini tehlikeye atmakla kalmıyor, aynı zamanda ulusumuzun gençlerine kötü örnek oluyor. ABD halkı olarak Justin Bieber’ın toplumumuzdan uzaklaştırılmasını istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bir hafta içerisinde 22 Şubat tarihine kadar hedeflediği sayı olan 100 bin imzaya ulaşan kampanya, Çarşamba günü gün içerisinde 100 bin imza daha alarak 200 bine çıktı. Gün geçtikçe artan sayı bugün ise 221 bin 382'yi buldu.

Beyaz Saray Sözcüsü Matt Lehrich yaptığı açıklamada, başlatılan her imza kampanyasının yetkililer tarafından inceleneceği ve uygun bir cevap alacağını söyledi.

Ancak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, imza kampanyalarının “Her zaman talep edilen eylem doğrultusunda bir adım atılacağının garantisini vermediğini, daha çok Amerikan halkının sesinin duyulabilmesi için bir fırsat olduğunu” ifade etti.

Ülkeden sınır dışı edilmesi istenen 19 yaşındaki Kanadalı şarkıcı ise olayla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Öte yandan, Bieber’ın, ABD’de yaşamak ve çalışmak için daimi mukimlere verilen yeşil kartı olmadığı, onun yerine eğlence sektöründe yer alanlara verilen yenilenebilir O-1 vizesi kapsamında ülkede bulunduğu öğrenildi. Bieber’ın vizesinin, adının karıştığı son olaylar dolayısıyla etkilenip etkilenmeyeceği ise henüz bilinmiyor.
Kaynak: İHA