Milletvekilinden Camilerde ‘para Toplamayı Kaldırın’ Uyarısı

Esenyurt’ta yapımı tamamlanan İmam Şafii Camii’ni Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’yla birlikte ibadete açan AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, camide para toplanılmasının kaldırılmasını istedi.

Milletvekilinden Camilerde ‘para Toplamayı Kaldırın’ Uyarısı
Kıyıklık, “Daha iyi idareciler yetişsin ve bu para toplama işi kaldırılsın” dedi.


Esenyurt Belediyesi tarafından İnönü Mahallesi’nde yapımı tamamlanan İmam Şafii Camii, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından cuma namazı sonrası ibadete açıldı. Esenyurt'un 39’uncu cami açılışına cuma namazı çıkışında binlerce kişi katıldı.

Modern mimarisiyle ilçede dikkat çeken cami, 2 bin metrekare alan üzerinde kuruldu. Camide 750 kişi aynı anda ibadet edebilecek.

“CAMİDE PARA TOPLAMAYI KALDIRIN”
Açılışa katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık,camilerde para toplamaması gerektiğini söyleyerek, “Daha iyi idareciler yetişsin ve bu para toplama işi kaldırılsın. Bir şey toplanacaksa dernek başkanları işyerlerini ziyareti etsin ne almak istiyorsa oradan alsın. Ama cami önündeki bu işi bırakalım. Ben bunu çok araştırdım. Bu maalesef sadece bizden gelen bir adet değil” dedi.

“CAMİDE PARA TOPLANMASI KIRICI BİR DURUM”
Daha fazla camiye ihtiyaçlarının olduğunu dile getiren Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık’ın sözlerini hatırlatarak, camilerde para toplanmaması gerekiyor. Çok kırıcı bir durum. ‘Camiye gel, para ver de namaz kıl’ şeklinde bir algı oluşuyor. Hayır kapısını kapatmamak gerekiyor ama her seferinde vatandaşa para ver diyerek yapmış olduklarımızı yapmamamız lazım. Bunu devletimizin yerel yönetimlerle aşması lazım. Madem ki vatandaşımızın, camimizin ihtiyacıdır bunu devlet olarak yerine getirmemiz lazım” diye konuştu.

Kaynak: İHA