Biber Gazlı Gaspçıları Kız Arkadaşı Ele Verdi

Konya'da 1 ay önce emekli askerin gece yarısı evine giderken içinde 5 bin lira ve silah bulunan çantasını gasp eden 2 şüpheli, kız arkadaşıyla kavga edince yakalandı.


Olay, 1 ay önce gece yarısı merkez Selçuklu ilçesi Buhara Mahallesi İsmail Kaya Caddesi üzerinde meydana gelmişti. Marketini kapatan emekli asker Ali K. (44) evine giderken sigara yakmak için çakmak isteme bahanesiyle yanına yaklaşan 2 kişi, Ali K.’nın yüzüne biber gazı sıkıp boynundaki çantanın askısını bıçakla keserek alıp kaçmıştı. Çantasında 5 bin lira para ve silahı bulunan Ali K,. polise başvurarak, zanlıların eşkalini vermişti. Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin belirlenmesi için çalışma yaptığı sırada eşkale uyan kişilerin bulunduğu bir kavga olayının polis merkezine yansıdığını öğrendi. Kavga ettikleri arkadaşlarını şikayet için polise giden Cahide B. (27), arkadaşları Oğuzhan T. (21) ve Üzeyir K'nin (35) bazı olaylara karıştığını bildiğini söyledi.

Bunun üzerine Gasp Büro Amirliği ekipleri, gaspçıların eşkaline uyan şüphelileri gözaltına aldı. Gaspa uğrayan market sahibi, 2 şüpheliyi de teşhis etti

Şüphelilerden Oğuzhan T'nin askerden izine geldiği ancak izni bitmesine rağmen geri dönmediği ortaya çıktı. Gasp olayını itiraf eden Oğuzhan T., olay anında otomobilde kız arkadaşları Cahide'nin de olduğunu ve yağmaladıkları paranın bir kısmı ile çoğuna çeşitli oyuncak aldıklarını ileri sürdü. Diğer şüpheli Üzeyir K. ise, paraları Oğuzhan ile paylaştıklarını, silahını da altın bilezik karşılığı C.Ş.D'ye sattığını söyledi.

Polis, C.Ş.D'nin evinde yaptığı aramada silahı da buldu

Şüphelilerden Oğuzhan T. askeri inzibat tarafından, Üzeyir K. ile kız arkadaşları Cahide B. ise polis ekipleri tarafından nitelikli yağma suçundan adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Kaynak: İHA