Kent Güvenlik Akademisi Toplantısı

Kayseri Valiliği'nin öncülüğünde İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Hayat Boyu Öğrenme Programı" kapsamında düzenlenen Kent Güvenlik Akademisi çalışmalarına başladı.

Vali Orhan Düzgün, Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında, hayat boyu öğrenmenin önemine değinerek, sürekli kendini yenileyen kişilerin hem aile hayatında hem de iş hayatında daha mutlu olabileceklerini ifade etti.

Hayat boyu öğrenmenin, bireylerin bilgi toplumuna uyum sağlamaları ve toplumda yaşamlarını daha iyi kontrol edebilmeleri için ekonomik ve sosyal hayatın tüm evrelerine aktif bir şekilde katılımlarına imkan sağladığını belirtti.

Son yıllarda iletişim teknolojisi ile bilgi çağında önemli gelişmeler yaşandığını, bu nedenle belli bir yaşın üstündeki kişilerin hayata uyum sağlamaları konusunda bilgilendirilmesinin çok daha önemli hale geldiğini ifade eden Düzgün, Kent Güvenlik Akademisi gibi programlar sayesinde eksikliği hissedilen bilgilerin doğru, güvenilir ve kolay bir yolla elde edilmesinin mümkün hale gelebildiğini vurguladı.
Kendisinin hayat boyu öğrenmeyi son derece önemsediğini, bundan 4 ay önce yaptıkları toplantı ile proje üzerine dikkat çekerek kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine, vatandaşlara açık programlar düzenlemeleri yönünde çağrıda bulunduğuna dikkati çeken Düzgün, şunları kaydetti:
"Hayat boyu öğrenme her sektörde, eğitimde, sağlıkta, tarımda, turizmde, teknolojide her zaman gerekli. İnsanlar doğuştan itibaren ailesinden, çevresinden, okuldan bazı bilgilerle kendilerini geliştiriyorlar ama bunları yenilemedikleri, bu bilgilerle hayatını devam ettirdikleri takdirde hayatın pek çok alanında sıkıntılarla karşılaşabiliyorlar. Emniyet müdürlüğümüzün görev alanlarıyla ilgili bu toplantıda bir trafik işaretiyle konuyu size aktarmak istiyorum. İnsanlar belli bilgilerle belli birikimlerle hayata başlarlar. Eğer kendilerini yenilemezlerse sabit duran bir trafik levhası gibi öylece kalırlar. Gelişimi yakaladıklarında ise şimdilerde elektronik sistemle yapılan sürekli yenilenen renkli ve görsel trafik levhaları gibi daha dikkat çekici olurlar. O nedenle bu programın çok önemli olduğunu ve katılımcılara çok şey katacağını inanıyorum. Sürekli kendini yenileyen kişiler hem aile hayatında hem de iş hayatında daha mutlu olurlar."
İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın da Türkiye'nin Avrupa ülkelerine bakıldığında hayat boyu öğrenme konusunda geri durumda olduğunu belirtti.

Bu nedenle Kent Güvenlik Akademisi gibi programların sayısının artırılmasının önemine vurgu yapan Aydın, akademide emniyetin görev alanlarına giren konulardaki en taze bilgilerin vatandaşlarla paylaşılacağını ifade etti.

Akademinin ilk dersini veren Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu da "Hayat Boyu Öğrenmenin Suçları Engellemedeki Rolü" konusunda katılımcıları bilgilendirdi.
Sabuncuoğlu, Kayseri'nin güvenli illerin başında geldiğini ancak, hiçbir zaman tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA